Büyükşehir Belediyesi Buharalı Şakir Efendi Aşevinde özenle hazırlanan menüler her gün iftar saatine kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıkarılıyor. Şehrin dört bir yanında bulunan ihtiyaç sahiplerinin tek tek kapısını çalan ekipler sıcak yemekleri hane sayısına göre teslim ederek vatandaşların yüzlerini güldürüyor.

Sadece ihtiyaç sahiplerini değil, vatandaşları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi şehrin giriş ve çıkışlarında kurdukları stantlar ile iftar saatinde yolda bulunanlara sıcak yemek ikramı yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan aşevinde hazırlanan iftarlıklar belirlenen noktalara getirilerek vatandaşlara dağıtılıyor. Böylelikle evlerine ulaşma telaşı olmayan vatandaşlar oruçlarını burada açabiliyor.

“RAMAZAN’DA YARDIMLAŞMAMIZI DAHA DA ARTIRDIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, iftarlık sıcak yemeklerin Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ve iftar saatinde yolda bulunan vatandaşlara verileceğini söyledi.

Ramazan ayının yardımlaşma faaliyetlerini daha da hızlandırdığını ifade eden Başkan Güler şöyle konuştu:

“Sadece Ramazan’da değil, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’ın gelmesi de bizleri işlerimizde daha hızlı kılmış oluyor. Bu anlamda şehrin dört bir yanına Büyükşehir Belediyemizin yardım elini uzatarak bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarını bereketlendiriyoruz. Ramazan ayı boyunca devam edeceğimiz iftarlık sıcak yemek dağıtımı çalışmamız Ramazan sonrası da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza günlük yemek ikramı olarak verilmeye devam edecek.”

İhtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra iftar saatinde yolda bulunan vatandaşları unutmadıklarını ifade eden Başkan Güler sözlerini şöyle tamamladı:

“Ordu’nun giriş ve çıkışlarına konuşlandırdığımız mobil mutfak tırı ve stantlar ile iftar saatinde uzun yol sürücüleri başta olmak üzere iftar saatinde yoldan geçen herkese iftariyelik veriyoruz. Bu uygulamamızı da Ramazan ayı boyunca her gün sürdürmeye devam edeceğiz.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim