“Yalancının mumu artık yatsıya kadar bile yanmıyor” başlığıyla açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı basın yayın ve medya araçlarında, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in beyanıyla Gürgentepe ilçesinde bulunan tarihi Eskiköy Camii’nin restorasyon çalışmasıyla ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberlere yer verilmiştir. Tarihi caminin restorasyon amaçlı sökülen ahşap malzemeleri numaralandırılarak koruma altına alınmış ve güvenli bir alanda bulunmaktadır.

Şantiye kurulup montaj aşamasına gelinmesine rağmen olumsuz hava koşulları kurulan iskeleyi iki kez yıkıp dağıtmıştır. 01.12.2021 tarihinde yerinde yapılan incelemeler sonucunda olumsuz hava koşulları çalışmaya müsaade etmediği için işin süresinin 21.04.2022 tarihine kadar durdurulmasına karar verilmiştir. 21.04.2022 tarihinden sonra işin yapımına başlanılacak olup 60 gün içerisinde ise tamamlanacaktır.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda görülen yıkıntı, şantiye iskelesidir. Cami ahşap malzemeleri ve akşamları değildir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi eserlerin geleceğe kazandırılması konusundaki hassasiyetimiz tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Özellikle tarihi Çaybaşı Çayır Camii, tarihi İkizce Laleli Camii, tarihi Gülyalı Kestane Merkez Camii restorasyonları aslına uygun olarak gerçekleştirilmiş ve ibadete açılmıştır. Altınordu ilçemizdeki tarihi Eskipazar (Bayramlı) Camii’nin restorasyonu da ayrıca devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim