İlk oturumu yapılan Çocuk Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda toplandı. Ordu ilinin çeşitli okullarından 100 öğrencinin katılımıyla oluşturulan toplantıda Divan Teşekkülü seçiminin ardından meclis başkanlığı için çok sayıda öğrenci adaylığını gösterdi. Yapılan seçimin ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje İmamhatip Lisesi öğrencisi Fatıma Asude Yeşilyurt oldu.

“SİZLER ÜLKEMİZİN VE İNSANLIĞIMIZIN GELECEĞİSİNİZ”

Kabiliyet ve yeteneklerin bu mecliste ortaya çıkarılacağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Demokrasinin bir gereği olarak meclislerimizi oluşturuyoruz. Sizler ülkemizin ve insanlığımızın geleceğisiniz. Ordu’yu yönetmek adına bugün ilk adımını atacağımız çocuk meclisinde bulunmak bizler için çok anlamlı bir hareket. Sizler içerisinden temsilciler seçeceğiz. Seçildikten sonra temsil ettiğiniz çocukların fikirlerini bizlere ileteceksiniz. Bizler de büyükler olarak çalışmalarınızı uygulayacağız. Sizler de yeni dönem şartlarımıza uygun planlamalar yapacaksınız. Sizden sonra gelecek çocuklarımızı geleceğe hazırlayacaksınız. Bundan sonra biz çekileceğiz sizler Ordu’yu yöneteceksiniz. Belki her biriniz milletvekili, bakan, büyükşehir belediye başkanı, cumhurbaşkanı olacaksınız. Yeni fikir ve önerilerinizle bizi çok ileri noktalara götüreceksiniz. Kabiliyet ve yeteneklerinizi burada göstererek Ordu’muzu daha güzel bir şehir yapacağız. Ülkemizin mimarları olarak geleceği birlikte yazacağız ”dedi.

GENÇ TÜRKİYE’Yİ BÖYLELİKLE DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ”

Gerçekleştirilen mecliste konuşan Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Yasal olarak Büyükşehir Belediyeleri olarak kent konseyleri kurulmaktadır. Kent konseylerine ilave olarak çocuk ve kadın meclisleri de oluşturulmaktadır. Bizler de bu vesileyle burada çocuk meclisimizi oluşturduk. Sizler yarının büyüklerisiniz. Şimdiden bu salonlara ve kürsülere alışmanızı istiyorum.  Genç Türkiye’yi böylelikle daha yükseklere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“DÜŞÜNEN, ÜRETEN VE YARIŞAN ORDU İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı olarak seçilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje İmamhatip Lisesi öğrencisi Fatıma Asude Yeşilyurt, “Buraya ilk defa gelmeme rağmen beni başkan seçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Düşündüğümüz ve uygulayacak olduğumuz tüm projelerimizi sizler ile birlikte gerçekleştirileceğime söz veriyorum. Gerek bilimsel gerek kültürel olarak Ordu’yu en yükseklere taşıyacağız. Büyükşehir Belediyemizin de sloganı olan Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim