Ekibi ile ilk ziyaretini Evkaf mahallesi Arslan Aydınlık Caddesinde Kredi Yurtlar Kurumu mevkiindeki kanalizasyon şikayetini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve teknik ekipler sorun hakkında bilgi verdi. Sorunun kısa sürede çözülmesi konusunda OSKİ Genel Müdürü Murat Us’a talimat veren Başkan Güler incelemesine benzer şikayetlerle ilgili aynı bölgedeki 75.Yıl Kapalı Spor Salonu mevkiinde de sorunları yerinde görerek çözümü için talimatlar verdi.


 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler daha sonra sırayla Fatsa Limanı, İtfaiye Amirliği, OSKİ binası, belediye yeni hizmet binası, Cumhuriyet Meydanı, Sanayi Kurtuluş Dolmuşçular Kooperatifi, Ziraat Odasının Kabakdağ mahallesindeki meyve kurutma tesisi, Yöresel evlerin bulunduğu Kabakdağ Meydanı, Kabakdağ Hayat Oksijen Resort Kırsal Yaşam Evi, Özel Sanayi Sitesi, Ziraat Odası Eğitim Çiftliği ve Fatsa İskelesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.



“FATSA LİMANI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Fatsa bizim için çok önemli bir ilçemiz ve bu nedenle buranın ihtiyaçlarını yerinde görelim istedik. Çünkü su baskını olan yerler var, yollarında sıkıntı olan yerler var ve bunların hepsinin yerinde görmek istedik. Anında da kararlarını vererek süratli bir şekilde bu sorunların çözümünü normal takviminden daha önceye çekerek Fatsa’nın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Fatsa Limanı bizim için çok önemli. Çünkü biz denizle buluşalım; denizi ekonomide kullanalım diyoruz. Burada gördüğümüz şey ise yeterinde doğru kullanılmadığı. Biz Fatsa Limanını çok canlı bir liman haline getireceğiz. Haliyle işin hem ekonomi boyutu hem taşıma boyutu hem nakliye gibi tüm unsurlara el atacağız. Dolayısıyla burası önemli bir yer olacak. Fatsa Limanında ihracat yapacağız. Fatsa Limanının hakkını vereceğiz.” dedi.

“FATSA LİMANI DAHA MODERN GÖRÜNÜMLÜ BİR LİMAN HALİNE GELECEK”
 Fatsa Limanında kaçak yapılaşmanın da olduğunu ifade eden Başkan Güler, “Fatsa Limanındaki yapılar Fatsa’ya yakışmayan yapılar. Açıkçası bu yapıları da temizleyeceğiz. Burası çok şık ve daha modern bir görünümlü bir liman haline gelecek. Şimdi buranın en ince noktasına kadar fotoğraflarını çekiyoruz ve ilerleyen zamanlarda eski ve yeni hali arasındaki farkı göreceğiz. Çok Başarılı bir Belediye Başkanımız var. Etem Bey’le birlikte burayı çağdaş bir liman haline getireceğiz. Fatsa Limanını aynı zamanda ekonomi ve hizmete açacağız. Burası zaten balıkçılığında üssü konumunda. Hem taşımacılık hem ticaret hem de balıkçılık konusunda Fatsa Limanı çok önemli bir merkez olacak. Fatsa Limanını daha verimli bir şekilde kullanacağız.” diye konuştu.
 

“DOLMUŞ YOLUNU YAPACAĞIZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Sanayi Kurtuluş Dolmuşçular Kooperatifi ziyaretinde de dolmuş hattı güzergahını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile birlikte gezdiğini de söyleyerek, “Bu yollarla alakalı bir şey söylemeye gerek yok. O yollar konuşuyor. Biz bu yolların yapımını şimdi öne çektik. Biz Fatsa’nın ne sıkıntısı varsa çözeceğiz, zaten bu bizim görevimiz. Üstüne üstlük biraz bol kepçe de yapacağız. Dolmuşçularımız bizim ailelerimizi taşıyor. Bizlerin görevi de onların yolunu en iyi şekilde yapmak. Fatsa Belediye Başkanı Etem bey konulara çok hakim. Fatsa’da genel olarak sorun yılların birikimi. Biz bu sorunu çözmek için dolgu yapabilirsek yapacağız ama olmadı ne kadar çürük varsa çekeceğiz. Genel olarak apse yapmış görünüyor” dedi.

“BAŞKANIMIZ TÜM SORUNLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENİYOR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in iki günlük Fatsa programının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sayın Başkanımız Fatsa’ya Genel Sekterlerimiz, OSKİ Genel Müdürümüz, danışmanları ve daire başkanları ile beraber geniş kapsamlı bir çıkartma yaptılar. Hilmi Başkanımızın tüm ekibiyle ilçemize gelmesi ve sorunları yerinde inceleyerek çözümler geliştirmesi Fatsa’yı ne kadar önemsediğinin açık göstergesidir. Sayın Başkanımız tüm sorunlarımızla yakından ilgileniyor ve zaman olacak çalışmaların daha öne çekilmesini sağlıyor. Bir telefonumuzla ne talebimiz varsa ilgileniyor. Bir kez daha halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Herkes müşteri olsun Fatsa çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim