27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun kuruluşundan bu yana hizmet veren ve hayatını kaybeden OBBKT’nin kurucularından Uğur Gürsoy başta olmak üzere Şakir Palaşoğlu, Seyhan Güngör, Aydın Üstüntaş, Mustafa Gencer gibi birçok tiyatro sanatçısının kabri ziyaret edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, OBBKT oyuncuları, birim müdürleri, tiyatronun teknik personeli ve hayatını kaybeden tiyatrocuların yakınlarının katıldığı programda tiyatrocular için dua edilerek kabirlerine karanfil bırakıldı.

“KAMYON” OYUNU SAHNELENDİ

Kabir ziyaretlerinin ardından etkinlikler OBBKT’de devam etti. Buradaki programda ilk olarak Dünya Tiyatrolar Günü bildirisi okundu. Bildirinin okunmasının ardından Mehmet Baydur tarafından yazılan, yönetmenliğini Orkun Öngen’in üstlendiği OBBKT’nin yeni sezon oyunu “Kamyon” sahnelendi. Oyun sonrası oyunda görev alan tüm tiyatroculara çiçek takdim edildi.

BAŞKAN GÜLER’DEN OBBKT’YE JEST

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu anlamlı günde OBBKT’yi unutmadı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in OBBKT’ye gönderdiği “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Kutlu Olsun” yazılı pastanın kesilmesi ile sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim