Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sonucunda kaz yetiştiriciliğinin her geçen gün arttığı Ordu’da kaz kesim tesisi kurma çalışmalarına başlandı.

Fatsa ilçesinde mezbaha ve hayvan pazarının bulunduğu alanda temel kazısı yapılan ve üst yapı çalışmalarına başlanan kesimhanenin temmuz ayı sonunda hizmete sunulması amaçlanıyor.

Faaliyete geçirilecek kesimhanede ıslatma, yolma, iç çıkarma, su ile soğutma, parçalama sınıflandırma, paketleme, soğuk hava deposu ve idari birimler yer alacak.

ORDU KAZ ÜRETİMİNİN ARDINDAN PAZARINDA DA YERİNİ ALACAK

Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Başkan Güler’in teşvikleriyle Ordu’da kaz yetiştiriciliği yapanların sayısı arttı. Durum böyle olunca kazın kesimini yaparak pazarında da yerini almak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, kaz kesim tesisi çalışmalarını hızlandırdı.

Kesimhanenin faaliyete geçirilmesiyle birlikte önemli düzeyde bir pazar potansiyeli ve ihracat imkânına sahip et, tüy ve yağlı karaciğer gibi ürünlerin satış ve pazarlamasının Ordu’dan yapılarak ekonomiye katkı sağlaması amaçlanıyor. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim