Hasret bitiyor, kardeşlik dayanışma ve yardımlaşma duygularının zirveye çıktığı, rahmet mağfiret ve bağışlanma ayı Ramazan, cuma günü ilk teravih namazının camilerde topluca kılınmasıyla başlayacak.

Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle 2 yıl süreyle ara verilen toplu Teravih namazlarının yeniden başlamasıyla oluşacak kalabalığı da dikkate alan Altınordu Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini hijyenik bir ortamda yerine getirebilmeleri amacıyla camilerde ramazan öncesi hummalı bir temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

92 MAHALLEDE İBADETHANELERİN TAMAMI DİP KÖŞE TEMİZLENİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel bir ekip ile 92 mahallede ibadethane temizliğini yıl boyunca aralıksız sürdüren Altınordu Belediyesi, yaklaşan Ramazan öncesi cami içinde her yeri özenle temizlerken, halı gibi yüzeylerde de bakteri oluşumunu engellemek amacıyla özel solüsyonlarla dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

Cami bahçelerinin de köşe bucak yıkandığı ibadethane temizlikleri, Ramazan boyunca da aralıksız devam edecek.

BAŞKAN TÖREN “RAMAZAN’IN MANEVİ COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Vatandaşların Ramazan boyunca hijyenik bir ortamda ibadet yapabilmeleri için titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Ekiplerimiz her gün aralıksız bir şekilde cami ve mescitlerimizde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür pandeminin o sıkıntılı günlerini geride bıraktık. İnşallah bu Ramazan o özlediğimiz teravihlerimizi yeniden yaşayacağız. Vatandaşlarımızın ramazan coşkusunu hep birlikte doyasıya gönül huzuru ile yaşayabilmeleri için hijyen bakımından tedbirlerimizi aldık. Biz, tabi koronavirüs sürecinde camilerimizi sürekli olarak dezenfekte ediyorduk, şimdi ramazan öncesi bu çalışmalarımıza yeniden ağırlık verdik.

Ramazan ayının huzur içinde geçirilebilmesi için üzerimize düşen görevleri büyük bir özveriyle tamamlıyoruz. Tüm hemşehrilerime hayırlı Ramazanlar dilerim” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim