Program Dolunay Muhittin Cami Din Görevlisi Mehmet Sarıkaya’nın kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye gelen yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba Fatsalılara “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferansını sundu.

Konferansının sonunda bir açıklama yapan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba; “Çanakkale bir aşktır, Çanakkale sadakattir, toprağa vatana sadakatle bağlı kalanların destanıdır. Çanakkale geçilmez dedirten başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. En önemli şey bu toplum istediğinde zor durumda kaldığında nasıl bir araya geldiğini ve bütün renklerin bütün milletlerin bir araya gelip topraklar için canını hiç gözünü kırpmadan verdiğinin aslında belgesidir Çanakkale. Bu açıdan da bir zorlukla karşılaşırsak Çanakkale ruhunu hemen hatırlayıp o ruhla birbirimize destek olmalıyız ki; oluyoruz bütün bir deprem anında bütün Türkiye tek yürek oluyor oraya can kan oluyor bu anlamda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın ev sahipliğinde salona gelen Fatsalılarla birlikte Çanakkale ruhunun ne kadar önemli olduğunun hep birlikte idrak etmeye çalıştık.” diye konuştu.

Programın sonunda Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve İlçe Müftüsü Hamza Bayram yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba’ya çiçek takdiminde bulundu.

Yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba okurlarının kitaplarını tek tek imzaladı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim