İşyerlerinden toplanan ve atıl duruma düşen paletlerden sokak hayvanları için sıcak bir yuvaya dönüştürülüyor.

ÜnyeBelediyesi tarafından hazırlanan kulübeler,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği işbirliği ile ilçe genelinde konuşlandırılıyor.

İLK ETAPTA 50 KULÜBE YAPILDI

Bu kapsamda kurum olarak 150 kulübe hedefiyle harekete geçen Ünye Belediyesi Ünye’deki işletmelerden atık paletleri toplayarak kulübe yapımı başlattı. İlk etapta 50 adet kulübe yapılarak ilçenin Sahilköy Mahallesi ve GöleviMahallesinde sokak hayvanlarının yoğunlukta olduğu ve sığınabilecekleri bir yer olmayan noktalara yerleştirdi.

Kulübeler, Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından ihtiyaç olan noktalara yerleştirilirken, Ünye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürü Civan İkinci ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Saygın Yıldırım da çalışmaya katıldılar.

GEÇEN YIL 220, BU YIL İSE 150 KULÜBE…

Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Civan İkinci yaptığı açıklamada, “Sokaktaki canlarımız için geçen yıl 300 hedefi koymuştuk. 220 tane kulübe yaparak sokak canlarımız için ihtiyaç olan noktalara yerleştirmiştik. Bu yıl ise 150 tane daha kulübe yapıp Ünye’de ihtiyaç olan noktalara yerleştiriyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefimiz Saygın Yıldırım Bey ile beslemelerimizi de yapıyoruz. Besleme noktalarının yanına kulübeleri de koyup can dostlarımıza iyi bir kış geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte bize palet sağlayan firmalara özellikle çok teşekkür ediyorum. Önceki yıllarda yakacak olarak kullanılan paletleri biz böylelikle geri dönüştürmüş oluyoruz. Hem atık malzemeler ekonomiye kazandırılmış oluyor hem de sokak canlarına faydamız oluyor.” dedi.

YILDIRIM’DAN BAŞKAN TAVLI’YA TEŞEKKÜR…

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım ise açıklamasında, “Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı başta olmak üzere can dostlarımızı bu kış şartlarında yalnız bırakmayan Temizlik İşleri Müdürü Civan İkinci beye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim