Programa Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Adem Atik, Altınordu Belediye Başkan Yrd. İsa Hitaloğlu, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Mehmet Fatih Yelmen, Gençlik Hizmetleri Personelleri, Şube Müdürleri, Gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin katılımı ile gerçekleşti.

Proje hakkında konuşan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,” Sanatsal ve kültürel etkinliklere bir yenisini bu proje ile eklemiş olduk. Geçmişte kullanılan ve günümüzde pek görülmeyen belgesel fotoğrafçılığına atıfta bulunan gençlerimiz güzel bir projeye imza attı. Alışılmışın dışına çıkarak güzel Ordumuzu farklı bir kimlik ile sergilediler. Cepte Ordu Sergisi'ndeki fotoğraflarda Ordu, yalnızca tabiat manzaralarının idealize edildiği alışılagelmiş bakış açılarından farklı olarak, kent yaşamının ve insan-çevre ilişkisinin ele alındığı bir bakış açısıyla sanatın konusu haline gelmiştir. Emeklerinden dolayı gençlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

1930'larda Amerika'da sıradan insanların, özellikle de yoksulların gündelik yaşamlarından sahneler için kullanılmaya başlanan "belgesel fotoğraf" terimi, zaman içinde basın fotoğrafçılığı ve sokak fotoğrafçılığı gibi çeşitli yöntem ve yaklaşımların kullanıldığı alt türlerle genişleyerek zenginleşmiştir.

Sergide yer alan 104 eser, fotoğrafın 21.yüzyıldaki popülerliğini, ulaşılabilirliğini sorgulamak ve kullanım pratikliğine atıfta bulunmak üzere cep telefonuyla siyah beyaz olarak üretilmiş ve günümüzde sıklıkla tercih edilen büyük ebatlardaki dijital baskıların aksine, 30x40 cm. ebatlarındaki orijinal fotoğraf kağıtlarına basılarak ziyaretçilere sunulmuştur. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim