“MALİ MÜŞAVİRLERİN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI, SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”EKONOMİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZ MESLEĞİ

33 yıl önce, yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik, ekonomik hayatımızın vazgeçilmez bir mesleği haline gelmiştir. Mali müşavirlerimiz, hem işletmelerimizin varlıklarını koruyabilmeleri hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi görmek gibi önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir.

SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler; üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ancak sürekli değişen mevzuat, yeni eklenen beyan ve bildirimler nedeniyle artan iş yükü, son dakikada açıklanan süre uzatımları, mali müşavirlerimiz üzerinde stres yaratmakta, görevlerini zorlaştırmaktadır. Pek çok mali müşavirimiz, bu yoğun iş yükü nedeniyle ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirememekte, ailelerinden uzak bir yaşam sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bu kapsamda, mali müşavirlerimizin taleplerinin dikkate alınması mali müşavirlerimizi rahatlatacak düzenlemelerle var olan sorunların giderilmesi gerekmektedir.

GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, mali müşavirlerimizin sorunlarının çözülmesi için gerekli çabayı gösterdiğimizin altını çiziyor, tüm mali müşavirlerimizin Muhasebe Haftası’nı kutluyorum. Bu vesileyle zor pandemi şartlarında, görevlerini yürütürken hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden 150’nin üzerindeki mali müşavirimize Allah’tan rahmet diliyorum. Halen hastalıkla mücadele eden mali müşavirlerimize de acil şifalar diliyor, bin an önce mesleklerine dönmelerini diliyorum.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim