Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. ORMEK kursları her yaştan vatandaşa verdiği eğitimlerle büyük ilgi görürken birçok hikâyeye de ev sahipliği yapıyor.

HAYALİNİ ORMEK KURSLARINDA GERÇEKLEŞTİRDİ, AZMİYLE HERKESE ÖRNEK OLDU

Ordu’da yaşayan 86 yaşındaki Nurten Cebeci, piyano ile ilk kez 9 yaşında İzmir’de gittiği bir misafirlikte karşılaştı ve bu enstrümana hayran kaldı. Sonrasında başka illere taşınma, okul ve evlilik süreçleri dolayısıyla bu hayalini gerçekleştiremedi. 86 yaşındaki Nurten Cebeci’nin kızı İlknur Tursak, ORMEK’te bir kursa başladı. Burada piyano eğitimi verildiğini gören İlknur Tursak, annesinin bu hayalini gerçekleştirmek için annesi ile konuşarak kaydını yaptırdı. O günden sonra derslerini aksatmadan piyano eğitimlerine devam eden Nurten Cebeci, ‘çocukluk hevesim’ dediği piyano eğitimini ORMEK ile gerçekleştirdi. Azimli bir öğrenci olan Nurten Cebeci, bu başarısı ile hem gençlere hem de kendi yaş grubuna örnek oldu.

“ORMEK BİR YUVA GİBİ, ÇOCUKLUK HAYALİM BURADA GERÇEK OLDU”

İlk kez 9 yaşında piyanoyla tanıştığını ama imkân bulamadığı için devam edemediğini dile getiren Nurten Cebeci, bu hayalini 77 yıl sonra ORMEK’te gerçekleştirdiğini söyledi.

ORMEK’in bir yuva gibi olduğunu ve kendisini çok mutlu hissettiğini aktaran Cebeci, “9 yaşında İzmir’de yaşayan bir akrabamızın yanına misafir olarak gitmiştim. Orada bir piyano gördüm ve çok beğendim, çalmak istedim. Daha sonra rahatsızlığım oldu, başka ile taşındık bu hayalim yarım kaldı. Geçtiğimiz aylarda kızım ORMEK’te kursa başlamıştı. Burada piyano eğitimi verildiğini öğrenmiş. Sonra bana bunu söyledi ve gelmem konusunda beni teşvik etti. İlk olarak yapamam desem de hevesli olduğum için kayıt yaptırarak başladım. Benim en çok heves ettiğim piyano çalmaktı ve ORMEK ile çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. ORMEK gerçekten kendi yuvamız gibi” diye konuştu.

PİYANO EĞİTMENİ BAŞARAN: “NURTEN TEYZE 86 YAŞINDA HERKESE ÖRNEK OLUYOR”

Nurten Cebeci’nin piyano eğitimini yürüten ORMEK eğitmeni Melis Sipahi Başaran, Nurten Cebeci’nin çok azimli ve herkese örnek bir kişilik olduğunu kaydederek, “ORMEK’te her yaş grubuna müzik eğitimi veriyoruz. Asıl amacımız herkese ulaşabilmek. Nurten teyzemizin bu kursa gelmesi bizi çok mutlu etti. 86 yaşında bir kursiyere piyano eğitimi vermek benim içinde çok önemli bir deneyimdi. Gerçekten çok istekli bir öğrenci. Hayalini gerçekleştirmesinde ona yardımcı olmakta beni ayrıca mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

BAŞAKAN GÜLER, CEBECİ’Yİ AZMİ VE BAŞARISI DOLAYISIYLA TEBRİK ETTİ

Öte yandan Altınordu ORMEK kursunu ziyaret Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de, piyano eğitimi alan Nurten Cebeci ile bir araya geldi. Kendisi ile sohbet eden Başkan Güler, azmi ve başarısı dolayısıyla Nurten Cebeci’yi tebrik etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim