Ordu Valisi Seddar Yavuz’un makamında tebriklerin kabulüyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü programı, Ordu Lisesi önünde düzenlenen kutlama töreni ile devam etti.

Kutlama törenine Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “İLELEBET DEVLETİMİZ VE CUMHURİYETİMİZ PAYİDAR KALACAKTIR”

Cumhuriyet Bayramı törenine katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; “Bugün bizim en mutlu günümüz. Ulu Önder Mutafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Toplumdaki bütün devlet kurumlarının katılımıyla coşku içinde çok güzel bir kutlama yaptık. Gönülden ve severek herkes bugün burada Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. İlelebet devletimiz ve cumhuriyetimiz payidar kalacaktır” dedi.

“AZİZ DEVLETİMİZ VE KUTLU MİLLETİMİZ KIYAMETE KADAR HÜR VE BAĞIMSIZ OLARAK YAŞAYACAKTIR”

Aziz Türk devletinin kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağını dile getiren Ordu Valisi Seddar Yavuz; “Türk milleti 29 Ekim 1923’te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla, canıyla ilan etmiştir. Bizler başta kendimiz olmak üzere bizleri millet yapan unsurları çok iyi bilmek zorundayız. Aziz devletimiz ve kutlu milletimiz kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacaktır. Tüm dünya bunu böyle bilsin. Ülkemizin güvenliği için kahramanca mücadele eden ordumuzu ve güvenlik güçlerimizin muzaffer olmaları için dua ediyor, gerektiğinde de onlarla omuz omuza mücadele etme kararlılığımızı göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından  Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödül ve madalyaları Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol mensupları tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim