Bayram töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öğrenciler ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından Kaymakam Ömer Lütfi Yaran günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Kaymakam Yaran yaptığı konuşmada; “Tarihimizdeki en önemli mücadelelerden biri olan Kurtuluş Savaşı’nın hemen ardından ilan edilen Cumhuriyet, işgalin yokluğun yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin 1000 yıllık ulu çınarın tekrar canlanmasının başlangıcı olmuştur. Atatürk liderliğinde Aziz milletimizin göstermiş olduğu büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti asırlardır yaşadığımız bu coğrafyadaki egemenliğimizin ebedileşmesidir. Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk geçmişimizden aldığımız ilhamla sarsılmaz bir irade ve çalışma azmi ile yolumuza emin adımlarla devam ederek devletimizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı hedeflerine taşımaktır. Unutmamalıyız ki terör başta olmak üzere karanlık emeller peşinde koşarak ülkemizi hedef alan ilerleyişinden alıkoymak isteyenler bunun çabası içerisinde olan dış mihraklar hiçbir zaman başarılı olamayacaklar ve her zaman olduğu gibi milletimizi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır.” dedi.

GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDI
Daha sonra tüm okullar Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişini gerçekleştirdi.

Tören geçişinden sonra Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Doğan Basmacı “Bugün” isimli şiirini okudu sonrasında yine Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Cumhuriyet korosu etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet korosundan sonra Bolaman Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Turan “Böyle kuruldu Cumhuriyet” isimli şiirini okudu. Bayram kutlamasında ortaokul ve liseliler arasında Cumhuriyet bayramı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninden sonra TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri hazırlamış olduğu Cumhuriyetin bize kazandırdıkları şiir gösterisi ve Atatürk Çocukları adlı gösterisini sundular. Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan sportif gösterilerini seyirciler nefeslerini tutarak izlediler. Sonrasında da Toki İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bayrak gösterisi sahnelendi.

Fatsa Bolaman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Türk bayrağı gösterisi ilgiyle izlendi. Nil Spor Okulları miniklerinin jimnastik gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı. Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Halk oyunu gösterisi de beğeniyle takip edildi. Bayram kutlamalarında son olarak Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Hür dalgalanınca bayrağım Hür olur Vatanım adlı kurdele gösterisi ile bayram töreni sona erdi.

Editör: TE Bilişim