SATIŞA SUNULDU…

Tarım ve Orman Bakanlığı ile ABC Deterjan Ticaret A.Ş. işbirliği ile uygulanan Yerli Yerinde Taflan Projesi kapsamında Perşembe ilçemizin Babalı mahallesinde kurulan ve Perşembe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından işletilen meyve işleme, kurutma ve paketleme tesisinde yapılan üretim hakkında Kooperatif Başkan Yardımcısı Esin Baş ve Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Akbaş’tan bilgi alan Vali Tuncay Sonel, Ordu’nun doğal ortamında yetişen elma, armut, hurma, kivi, gibi meyvelerin tesiste kurutularak, satışa sunulmasından mutlu olduğunu dile getirdi.

YETER Kİ ÜRETSİNLER…

Ordu Valiliğinin, Aile Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü, Kaymakamlıkların ve Belediyelerin desteği ile üreten kadınların emeklerini değerlendirmek için kooperatifleşme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Vali Tuncay Sonel, “Onlar yeter ki üretsinler. Gelişme, kalkınma ancak üretmekle olur. Hep birlikte üreteceğiz. Ürettiklerimizi satacağız. Böylece hem kendi ekonomimize hem şehrin ekonomisine, hem de ülkemizin ekonomisine değer katacağız, katkıda bulunacağız. Gayretlerinden dolayı Perşembe Kadın Kooperatifimizin ortaklarını, üyelerini canı-ı gönülden kutluyorum. Onlara destek olan Perşembe Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün değerli yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

TANDOĞAN. “MEYVELER ZİYAN OLMUYOR”

Perşembe Kadın Kooperatifinin aktif olarak üretim yaptığına dikkat çeken Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Şu anda kadın girişimcilerimiz, kurdukları kadın kooperatifimiz çatısı altında çalışmalarına devam ediyor. Kuruluş aşamasında biraz sıkıntılar çektik ama şu anda ürünlerimiz piyasaya çıktı. Bölgemizde bulunan ziyan olan meyveleri burada kurutma yöntemiyle, konserve yöntemiyle piyasaya kazandırıyoruz. Burada emeği geçen kooperatif üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim