Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcıları’ndan Aysun Hatipoğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli bir dizi ziyaret için geldiği Ordu’da Ercan Öktenay başkanlığındaki il yönetimi birlikte Fatsa, Perşembe ve Gülyalı ilçelerinde çeşitli temaslarda bulundu. DEVA Partililerin ilk durağı Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) oldu. Başkan Tayfun Karataş tarafından karşılanan misafirlere başkan tarafından ilçe ekonomisi hakkında bilgi verildi. Başkanlığı süresince özelikle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırdıkları ivmeyle büyük başarılara imza attıklarının altını çizen Karataş, ülke ihracatına sundukları katkıdan övgüyle bahsederken son yıllarda yaşanan ekonomik krizle birlikte bu kazanımları kaybetmekten duydukları kaygıyı dile getirdi ve üretim maliyetlerinin yüksekliğine dikkat çekti. DEVA Partisi genel başkan yardımcısı Hatipoğlu Potgieter ve Yereli ise ziyarette ülkenin içinden geçtiği ekonomik zorlukları aşmakta genel başkan Ali Babacan’ın geçmişten gelen başarılı performansının önemini vurgulayarak, “sayın genel başkanımız Ali Babacan liderliğinde hazırladığımız ekonomi eylem planı ve tarım eylem planının uygulamaya girmesiyle sorunların kısa zamanda aşılacağına inanıyoruz” ifadesini kullandılar. Fatsa ziyaretinde ilçe binasında partililerle buluşan Hatipoğlu Potgieter ve Yereli daha sonra ilçe esnafı ile buluştu. Ziyaretlerde esnafın en büyük şikâyetinin elektrik ve doğalgaz zamları olduğunu gözlemlediklerini ifade eden genel merkez misafirlerinin ikinci durağı Perşembe ilçesi oldu.

Fındıkta katma değer yaratılmalı

Aynı zamanda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi olan Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ile bir araya gelen Hatipoğlu Potgieter ve Yereli’nın buradaki öncelikli gündemi tarım, çiftçinin sorunları ve fındık oldu. Ülkedeki ekonomik zorluklardan hemen her kesim gibi çiftçilerin de fazlasıyla etkilendiğini ifade eden Perşembe Ziraat Odası Başkanı Soydan’dan sonra söz alan misafirler de “stratejik öneme sahip fındığın ana vatanı olan Ordu’nun üründen daha fazla katma değer sağlaması gerektiğine işaret ederek hazırladıkları tarım eylem planına atıfta bulundular.

Gülyalı Belediye Başkanı Tepe’ye nezaket ziyareti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatipoğlu Potgieter ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yereli’nin geç saatlere kadar süren Ordu temaslarında son durağı Gülyalı’ydı. Geniş katılımlı bir heyetle Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’yi makamında ziyaret eden DEVA Partililer bu ziyarette de geçen hafta 6 genel başkan tarafından imzalanan güçlendirilmiş parlamenter sistem protokolünün ülke siyasetine sağlayacağı katkıyı konuştular. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim