18 Mart 2021, İSTANBUL - Küresel oyuncuların yanı sıra birçok markanın çevrimiçi olmasıyla en büyük pazarlardan biri haline gelen e-ticaret sektörü, pandeminin de etkisiyle en çok büyüyen sektörler arasında yer aldı. Leaders For Climate Action topluluğu LFCA, iş dünyasında karbon emisyonu azaltımını desteklemek için e-ticaret şirketlerini harekete geçirecek yeni bir projeye imza attı. İklim dostu uygulamaları iş modelinin merkezine oturtmuş şirketler ve LFCA uzmanları tarafından iklim eylemlerini hızlandırmak amacıyla hazırlanan rehber, e-ticaret alanına da faydalar sağlıyor.

Alanında bir ilk olan rehberde 13'ten fazla iklim eylem önerisi var

E-Ticaret İklim Eylem Rehberi'nde yer alan 13'ten fazla iklim eylemi önerisi davranışsal tasarımdan tedarik zinciri, ambalajlama ve nakliyedeki iyileştirmelere kadar tüm faaliyet alanlarını içine alıyor. LFCA'in spesifik bir sektöre yönelik ilk olma özelliğini taşıyan bu iklim eylemi rehberinde öneriler somut iş örnekleri, hazır araçlar ve hesaplayıcılar, adım adım yönergeler ve güncel verilerle destekleniyor.

Daha önce yapılan çevrimiçi tanıtım etkinliğinde net sıfır karbon emisyonuna ulaşabilmek için bütünsel yaklaşımın önemi vurgulanmış, Patagonia, bol.com, Climate Partner, Pack-it-eco, Elaboratum temsilcileri e-ticaret alanında net sıfır emisyona yönelik aldıkları aksiyonları katılımcılarla paylaşmıştı. Etkinlikte Kapsam 3 karbon ayak izinin tamamının haritasını çıkarma, müşterileri iklim dostu davranışlar için motive etme, ambalaj boyutlarını ve malzemelerini optimize etme ve tedarik zinciri uygulamalarını iyleştirme gibi alanlarda hayata geçirdikleri proje örnekleri sunuldu.

İklim değişikliğinin etkilerini azaltabilecek inisiyatifler oluşturmak için eğitimler başladı

LFCA geniş üye ağını harekete geçirmek üzere "Mastermind" grupları oluşturdu ve üyelerinin bu rehber ışığında iklim eylemlerini hayata geçirmesini hedefledi. Oluşturulan “Mastermind” gruplarındaki şirket temsilcileri, şirketlerinde sürdürülebilir inisiyatifleri hayata geçirmek için çalışırken grup çalışması, beyin fırtınası ve özel eğitimlerle beslenen bir ortam içinde edindikleri içgörüleri de paylaşıyor.

Dünya genelinde 1600'den fazla üyesiyle iş birliği ve topluluğun gücüne inanan LFCA, sektörlere özel ikinci projesiyle gelecek projeler için yeşil ışık yakıyor. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim