S.B. Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde düzenlenen etkinliğe Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Atila Gürgen ve Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı, aynı zamanda Palyatif Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Özgür Enginyurt ile diğer personel katıldı.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım sorumlusu Prof. Dr. Özgür Enginyurt, 9-13 Ekim tarihlerinin tüm Dünyada palyatif bakım haftası olarak kutlandığını, 2015 yılından beri eğitim araştırma hastanesinde toplam 12 yatak ile palyatif bakım hizmeti sunulduğunu belirterek, “Bundan 15-20 yıl kadar önce tıbbın artık bu son nokta dediğimiz hastaları, maalesef evlerine gönderiyorduk. Bunlar kanser hastaları, felç geçirmiş hastalarımız, kas hastalıkları hastaları olabiliyordu” diyerek, 15-20 yılda nelerin değiştiğinden bahsetti. Türkiye’de kadınlarda 15, erkeklerde 13 yıl olmak üzere insan ömrünün uzadığını, bununla birlikte kronik hastalıkların da arttığını vurgulayan Enginyurt, “Hastalarımızı artık son dönemlerinde evlerine göndermiyoruz. Daha öncesinde hastalarımız evlerinde ağrı ile beslenemeyerek maalesef vefat etmekteydi. Şimdi ise hastalarımıza burada beslenmelerini sağlayarak, ağrılarını gidererek sırtlarında kalçalarında yara açılmasını önleyerek, modern tıbbın el verdiği imkanlar doğrultusunda ekibimizle beraber hizmet vermekteyiz. Bu hizmetlerden hastalarımız ve hasta yakınlarımız çok memnun. Bu hizmeti verirken Sayın Başhekimimize ve Sağlık Müdürümüze bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur etkinlikte yaptığı konuşmada, “Palyatif hastalarımızın daima yanındayız. Palyatif haftamız kutlu olsun.” dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu yaptığı konuşmada, “Ben özellikle Ordu’ya hizmetlerinden dolayı, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ordu Devlet Hastanesi Yöneticilerimize, palyatif bakımın sorumlusu olarak Özgür hocama teşekkür ediyorum. Burada hayırlı bir hizmet sunmaktayız. Son dönem hastalarına artık ne yapılabilir ne yapılamaz dediğimiz anda bu palyatif servislerini oluşturan ve pandeminin yoğun olduğu dönemde dahi bu hizmeti vatandaşla buluşturan bu ekibe gerçekten teşekkür etmek lazım. Elleri öpülesi insanlar demek lazım. Bu hizmeti alan insanlar son dönemlerinde güler yüzle karşılanıyorlar, tedavilerinin son aşamasına kadar güler yüzle muamele görüyorlar. Bu anlamda burada çalışan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim