Türkiye Emekliler Derneği Ordu Şubesi’ni ziyaret eden Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirirken işçi ve memur kesiminin yüksek fiyatlar altında ezildiğine, bozulan gelir dağılımı sonucu halkın yoksulluğa ve açlığa sürüklendiğine işaret ederken bu olumsuzluklardan en büyük payı çalışanlardan çok emeklilerin aldığına dikkat çekti. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Uğur Cörüt ve TÜED Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Cinek tarafından ağırlanan Ercan Öktenay ve Deva Partisi Ordu İl Teşkilat Başkanı Volkan Anaçoğlu’nun gündeminde emekli maaş zamları vardı.

TÜED Ordu Şube Başkanı Uğur Cörüt, ziyarette özellikle dar gelirli emeklilerin artan maliyetler karşısında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarından yakınarak emekliye yapılan maaş zammının beklentilerin çok altında kaldığına vurgu yaptı. Geçmişle kıyaslandığında eskiden emekli olduktan sonra başlarını sokacak bir eve sahip olabildiklerini ifade eden Cörüt, bir yandan maddi imkânsızlıklarla baş etmeye çalışan özellikle dar gelirli emeklilerin uygun koşullarda konut sahibi olmalarına olanak sağlayacak düzenlemeler için de kamuoyu oluşturmak istediklerini belirtti.

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay da ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “gelir dağılımının önemli ölçüde bozulduğuna” dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “20 yıl önce simit-çay hesabı yaparak iktidara gelenler bugün itibariyle emekliyi yok sayıyor. Kaldı ki o zamanlarda bile emeklimizin maaşı asgari ücretin çok üstündeydi. Şimdi orta direk diye bir şey kalmadı. Ya çok zengin var ya maaşıyla zor geçinmeye çalışan kitleler. İktidar eğer memuru, çalışanı ve emekliyi biraz olsun düşünüyorsa maaş zamlarında TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları dikkate alınmasın. TÜİK enflasyonu gerçeği yansıtmıyor. Dolayısıyla bu rakamlara dayandırılarak emekli maaşlarına yapılan zam da hayatın gerçekleriyle örtüşmüyor. Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda, markette... Maaş zamlarında gerçek enflasyonu temel alın. Sadece önceki yılın enflasyonunu telafi etmekle yeterli kalmayın. Gelecek enflasyonu da dikkate alarak mutlaka bu zamları hesap edin. Biz Deva Partisi iktidarında tüm hesaplamaları gerçekçi rakamlar üzerinden yapacağız ve emeklimize de deva olacağız.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim