Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz yaptığı açıklamada; “Sayın Hilmi Güler, her gün bir projeden söz ediyor ama şehri yaşanmaz hale getiren trafik sorunun çözümüne yönelik bir projeden söz etmiyor. Cadde ve sokakları daraltan, kamu hakkını ihlal eden cadde otoparklar ve OBB karşısındaki deniz manzaralı otopark kaldırılmalı. Ordu’nun ilçeleriyle birlikte otopark sorunu çözüm bekliyor” diyerek eleştirdi.

Acil olana öncelik

Belediyelerin ana görevlerinden bir otopark sorununu çözmek olduğunu söyleyen Hikmet Poyraz; “ yaşanabilir bir şehir için yapılması gerekenlerin başında otopark geliyor. Cadde ve sokaklarımız dar. Buna bir de cadde otoparklar eklenince araç ve yaya trafiği de olumsuz etkileniyor. Bu nedenle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve ekibi, kendilerince “dev” bize göre gereksinimlerin sonlarında olacak projeler yerine insanları canından bezdiren trafik karmaşasına çözüm üretmeliler. Ordu’nun ilçeleriyle birlikte yaşanabilir olması için bir an önce trafik karmaşasını önleyecek otopark projesini açıklamalıdır” dedi.

Öncelik para mı?

Belediyelerin öncelikle kamu hizmeti yapması gerektiğini vurgulayan Poyraz; ”Belediyeler ticari kuruluş değil. Ama belediye bünyesinde kurulan şirketlerin önceliği para kazanmak olmuş. Özellikle ORBEL ile otoparklardan elde edilen gelir gözleri kamaştırıyor ki, cadde otoparklardan artırılıyor. Otopark için köklü çözüm üretilmelidir. Şehrin hareketli yerleri dikkate alınarak katlı, yeraltında asansörlü otoparklar bir an önce yapılmalıdır. Belediye hizmetini önceliklere göre planlanır. Öncelikle kulağa hoş gelen değil, yaşamı kolaylaştıran projeler uygulanmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim