“ENGELLİLERİN TAMAMINI KAPSAYAN, KUCAKLAYAN YASAL DÜZENLEME YAPTIK”

Ak parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Başkan Halit Tomakin açıklamasında, hiç kimsenin yarının ne olacağının bilmesinin mümkün olmadığını, aslında her bireyin engelli olmaya aday olduğunu, bu nedenle zihinlerdeki engellerin kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Sosyal devlet olmanın, insanı her şeyin merkezine koymanın anlamının engelli, engelsiz vatandaşların dertleriyle dertlenmek, sorunların çözümü için gayret göstermek olduğunu belirten başkan Tomakin; “Ak Parti’den önce engellileri bireyleri küçük düşüren kanunlardaki 'çürük, sakat, özürlü' laflarını çıkararak işe başladık. 2005 de engelli kanunu ile engellilerin tamamını kapsayan, kucaklayan yeni bir yasal düzenleme yaptık ve birçok hizmeti engellilerimizin topluma, iş hayatına kazandırılması, kabiliyetlerinin, uzmanlıklarının ortaya çıkarılması için çok köklü çalışmalar yaptık” dedi.

“ENGELLİLERİN KAMUDA İSTİHDAMI % 900 ARTTI, ENGELLİ MAAŞLARINDA 2002’YE GÖRE 31 KAT ARTIŞ SAĞLADIK”

Ak Parti İktidarları döneminde engellilere yönelik çalışmalarda büyük bir gelişme kaydettiklerini belirten Tomakin; “ Son 17 yılda engelli vatandaşlarımızın kendilerine öz güvenlerini sağladık. Hamd olsun iktidarımız döneminde engelli kardeşlerimizin kamuda istihdamı % 900 arttı, evde bakım hizmetleri ayrı bir devrim, engelli maaşlarında 2002 ye göre 31 kat artış sağladık.  Özel eğitim alan öğrencilerimize ücretsiz destek sağlayarak adeta çağ atladık. Sosyal devlet ilkesini baz alan Ak Parti, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmasını sağladı” dedi.

Tomakin açıklamasını şöyle tamamladı: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle her birimiz engelli kardeşlerimize, daha yüksek bir hassasiyet göstermeliyiz. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim