Yüksel, “KDV indirimi yapma hareketi iyi bir hareket ancak marketlerde ya da bakkallarda fiyatların düşeceğini sanmıyorum. Sadece kurumlaşmış marketlerde böyle bir durum söz konusu olabilir. Mahalle bakkalları kasaba bakkallarında bu indirimin olacağını sanmıyorum çünkü fiş ya da fatura düzenlenmiyor” dedi.

“Bu sefer esnafın cebinden gidiyor”

Esnaf haklı olarak KDV yüzde 8’den 1’e iniyordu daha doğrusu malın alış fiyatı yüzde 8 KDV idi yüzde 1’e satması kendi cebinden gidiyor yani yüzde 7’lik fark olduğunu da aktaran Yüksel, “esnaf alışından kendisi indirim yapmış oluyor devletin yapmış olduğu bir indirim olmuyor. Bu yüzden ben fiyatların çokta ineceğine kanaat getiremiyorum” diye konuştu.

“Marketlerde KDV’nin yüzde 1 ‘e indirilmesi zaman alacak”

Mali Müşavir Ertuğrul Yüksel, sözlerine son olarak şöyle devam etti; “Eğer esnaf malın alışını yüzde 1’den alıp kendi tezgâhına yüzde 1’den satarsa yüzde 7 oranında indirim olabilir ama bu vaziyette ben indirim olacağını sanmıyorum. Kurumlaşmış olan Migros gibi marketlerde fiyatlar sabit. Oralarda yapılan kontrollerde fiyatlarda indirim az da olsa görülebilir ama özellikle pazarda bu indirimin olacağını sanmıyorum. Esnaf zarara girecektir indirim yapmayacaktır. Bu tedbirler geçici tedbirler, asıl alınacak önlemler bunlar değil bu fiyat artışlarının nedenlerini ortadan kaldırmadan bu indirimlerin fiyatlara yansıyacağını sanmıyorum.” Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim