Gülyalı Turnasuyu Mahallesinde bulunan Hazine’ye ait eski gümrük binası ve çevresi için çalışmalara geçtiğimiz aylarda başlayan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, gerekli izinlerin ve düzenlemelerin gerçekleştirildikten sonra Hazine’ye ait 9704 m² alan üzerine 12 Kasım 2019 tarihinde sosyal tesis yapılacağını duyurmuştu. Uzun süreden beri atıl bir vaziyette bekleyen ve tehlike arz eden alan için gerçekleştirilen bu girişim özellikle bölge halkından büyük bir destek görmüştü. Dün gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili önemli bir adım atıldı.

İMAR PLAN TADİLATI MECLİSTEN ONAY ALDI

İmarda yer alan şekliyle sanayi alanı olarak belirlenen bölgede belediyemizin talebiyle imar planında değişikliğe gidildi. İmar komisyonundan olumlu görüşün alındığı rapora istinaden Büyükşehir Belediye Meclisi plan değişikliğini oy birliğiyle onayladı ve mevcut arazinin sanayi alanından sosyal tesis alanına dönüştürülmesi sağlandı.

ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Karar sonrası söz alan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teşekkür eden Başkan Tepe, “Uzun yıllardır atıl olarak bekleyen bir alandı. Bölge insanının ihtiyaçlarını karşılayacak, içerisinde düğün salonu, toplantı salonu gibi alanların yer alacağı istihdama da katkı sunacak bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlıyoruz” dedi. Alanla ilgili resmi süreçte 30 Eylül 2019 tarihinde belediyemiz tarafından Milli Emlak Şefliğine plan tadilatı değişikliği konusunda görüş sorulmuş, 7 Ekim 2019 tarihinde uygun görüş tarafımıza bildirilmişti. 

Editör: TE Bilişim