Altınordu’da kasaplık yapan Fatih Ünal, Kırmızı et fiyatlarının artmasının en büyük sebebinin fırsatçılık olduğunu söyledi. Ünal, “Ham maddenin yani besicilik yapan çiftçilerin hayvanlarına yedirdiği yem, saman gibi gıdaların çoğunlukla ithal olmasından kaynaklı zam yapılıyor söylemlerini doğru bulmuyorum.” Dedi.

Makul fiyatlar vermeye çalışıyoruz…

Ünal, “ vatandaşlar kırmızı et fiyatlarını görünce tepkileri büyük oluyor. Biz de makul bir fiyat yapmaya çalışıyoruz ancak elden geldiği kadarıyla fiyatları sabit tutmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Dolar bahane ediliyor…

Son zamanda yükselen dolar fiyatını bahane ederek et fiyatlarını çıkarmaya çalışıyorlar diyen Ünal, “Ancak biz bunun sadece bahane olduğunu düşünüyoruz. Bizim de elimizde olan bir şey değil bu durum ve haliyle fiyatları tezgaha yansıtmak zorunda kalıyoruz. Olması gereken fiyatlar kesinlikle bu değil.” Dedi.

Kırmızı et fiyatları aldı başını gidiyor…

Kırmızı et fiyatları hakkında bilgi veren Fatih Ünal, listeyi şöyle sıraladı: “kemiksiz et, kıyma kuşbaşı 80 TL, kemikli et 70 TL, ciğer 70 TL, işkembe 30 TL.”

Kırmızı ete 1 haftada 10 lira zam yapıldı…

Kasap Fatih Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 haftada kırmızı ete kilogram başına 10 lira zam geldi. 10-15 gün içerisinde 65 TL’den 80 lirayı gördü fiyatlar. Böyle de kalacağını sanmıyoruz.”

Beyaz et kırmızı ete rakip oldu…

Genellikle beyaz etin, balık ve hamsi fiyatlarına göre şekillendiğini de belirten Ünal, son olarak şunları söyledi: “kırmızı etle yarışıyor beyaz et. Fiyatlar kırmızı etle neredeyse aynı. Beyaz et fiyatları ise şöyle; daha önce en uygun olan tavuk göğsü şimdi 58 lira, bütün tavuk ise 54 liraya kadar yükseldi.” Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim