Ünye Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, çöp alanı, Çamlık ve OSB’de çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

-“Yağmur dolayısıyla yollarımız zarar gördü”-

Ünye’nin temmuz ve ağustos aylarında aşırı yağış aldığını ifade eden Başkan Tavlı, “Göreve geldiğimizden bugüne, belediyemizin kaynaklarını daha etkili, daha ekonomik ve daha verimli kullanmak ve faaliyetlerimizi daha planlı yürütmek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında Karadeniz’de ve Ünye'mizde aşırı yağış münasebeti ile yaptığımız yol çalışmalar önemli ölçüde zarar gördü. Bunların yeniden hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayretleri gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Tabi bizim 85 mahallemizde aynı anda, aynı performansı bütün sokaklarımızda göstermek mümkün değil. Ancak sıkıntıları gidermek üzere bu çalışmaları yürütmenin ve eksiklikleri gidermenin gayreti içerisinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Atıkları lütfen kanallara atmayalım”-

Vatandaşlardan bahçe atıklarını yol kenarlarına atmamalarını isteyen Başkan Hüseyin Tavlı, “Hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum; kırsal kesimde bahçelerimizin atıklarını, evimizin, mahallemizin ve sokaklarımızın atıklarını yol kenarı kanallarına atmayalım. Kanallara biriken bu atıklar, yağmur yağdığında yollarımızın bozulmasına sebebiyet vermektedir. Yapılan hizmetleri sadece belediye personelimizin sahiplenmesi değil Ünye halkı olarak hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum.” diye konuştu

-“Çöp, Çamlık ve OSB’de çalışmalar sürüyor”-

Ünye’nin yıllara sarih sorunların giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çöp alanına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çamlık ile ilgili çalışmalarımızı bir miktar ön hazırlık yaparak STK’larla da birlikte değerlendirmemizi yaptıktan sonra Ünye ile paylaşacağız. OSB konusunda ki çalışmalar sorunsuz devam etmekte. Kamulaştırma için 11 Eylül’de son mahkeme var. Mahkeme tamamlandığında parası hazır, paranın ödemesi yapıldıktan sonraki süreçte projesi yapılacak ve ihaleye çıkılacak. Bunun da hızlı şekilde hayata geçmesi için gayret içerisindeyiz” dedi.

Başkan Hüseyin Tavlı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Dört gündem ve bir gündem dışı maddenin görüşüldüğü meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim