Türkiye’de bir kadın sanatçı olarak ilki gerçekleştiren Aylin Gürsoy, kapalı cezaevinde hükümlü ve tutuklulara 3 ay süre ile tiyatro eğitimi vererek ve 3 ay da “Misafir” adlı oyunun yönetmenliğini yaptığı proje ile bu ödülü almaya hak kazandı. Türkiye geneli halk oylaması ile bu ödülün sahibi olan Gürsoy, Türkiye’de böyle bir proje ile ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ödül töreninde kendisini izleyen sanatseverlerle paylaştı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, ödül gecesindeki teşekkür mahiyetindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Lions Türkiye Konfederasyon  Başkanlığı’na ve Sn. Komisyon Başkanı Neşe Başak Güner'e, birbirinden kıymetli seçici kurul üyelerine ve bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese şahsım ve E Tipi kapalı cezaevinde olan 11 tutuklu ve hükümlü oyuncu arkadaşlarım adına da  teşekkür ediyorum.

Türkiye’de bir ilk olan bu projenin gerçekleşmesinde projeme inanarak ve şahsıma güvenerek açık ve kapalı infaz kurumunun kapılarını açan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına, tarafımı bu proje için hem eğitmen hem de tiyatro yönetmeni olarak görevlendiren kurumum Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Ayrıca 317 kadın projesi arasından seçilerek 27 proje arasına giren ve oylanan tüm “FARK YARATAN BAŞARILI KADIN ARKADAŞLARIMI” kazanmış adlederek tebrik ediyorum. “

Cezaevinden Mesaj Var!

Türkiye’deki 20 başarılı kadından biri olan İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Aylin Gürsoy, ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında, tiyatro eğitimi verdiği tutuklu ve hükümlülerin mesajına da yer verdi. Gürsoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu projeyi zorluklarına rağmen gerçekleştirmiş bir kadın sanatçı olarak tabi ki yalnız değildim. 11 tutuklu ve hükümlü oyuncu arkadaşlarımla gerçekleştirdik. Bu gece burada onların da sizlere bir mesajını iletmek istiyorum. ''YAŞAM VE ÖZGÜRLÜGÜN PAMUK İPLİGINE BAĞLI OLDUGUNU, BIZLERİN DE HATALARINA RAĞMEN İNSAN OLDUGUMUZU UNUTMAYIN LÜTFEN!'' diyerek selamlarını ilettiler.”

Gürsoy, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ve tabi bu gün bu başarımı; her zaman beni destekleyen, güç veren rahmetli babam Vehbi Gürsoy'a ve Neziha Gürsoy'a adlederken, Türkiye’de yaşayan  tüm kadınlara yaşam  hak ve özgürlüğünü veren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’  sonsuz teşekkür ediyorum.

“Biz kadınlar zorluklara rağmen çalışmaya ve başarmaya devam edeceğiz!” diyen başarılı kadın devlet tiyatrosu sanatçısı,  gecede coşkuyla alkışlanarak, diğer kadın girişimciler tarafından da övgüyle takdir edildi.

Editör: TE Bilişim