Fatsa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Fatsa Belediyesi, yeni neslin daha donanımlı olmasına yönelik geliştirdiği eğitim projelerine bir yenisini daha ekledi.

BİLGİLENDİRME VE TANITIM YAPILDI

Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile uygulamaya koyduğu ‘Anla Hızlan Odaklan Başar (AHOB)’ adlı yapay zeka projesinin bilgilendirme ve tanıtım toplantısını belediye kültür ve sanat merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SINAV VE DERS BAŞARISINA ÖNEMLİ KATKI

Zekasoft Genel Müdürü Aytaç Temur, yapay zeka eğitim projesi ile ilgili kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından konuşan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Anlayarak hızlı okuma eğitim programının öğrencilerin sınav ve ders başarısına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE BAŞARILARIYLA İLE TAŞIYACAĞIZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, Geleceğimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması en büyük arzumuzdur. Bu hedefle 7 ve 11’inci sınıf olmak üzere yaklaşık 4 bin öğrencimizin ders ve sınav başarısını artıracak yapay zeka temelli dijital eğitim seti “Anlayarak Hızlı Okuma Programını” gençlerimizin hizmetine sunduk. Sınavlarda ve derslerde %80 üstünde bir başarıya ulaştıracak bu eğitim programı ile öğrencilerimizin dikkat eksikliği sona erecek, odaklanma sorunu ortadan kalkacak ve kitap okuma alışkanlığı kazanacaktır. Gençlerimizin eğitimine her dönemde destek verdik. Pandemi sürecinde de, gençlerimizi unutmadık. 7 sayıdan oluşan bilim, eğitim, teknoloji ve kültür dergisi olan toplam 56 bin adet Lisezone dergimizi kapı-kapı gençlerimize ulaştırdık. Gençlerimizin görevi derslerine çalışmak, bizim görevimiz de onları geleceğe taşımaktır. Sınav ve ders başarısını yükseltecek projemizin hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak 8 öğrenciye yapay zeka temelli Anlayarak Hızlı Okuma eğitim programının lisans sertifikaları verildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim