İnsanın, yeryüzünün imar ve inşasından sorumlu bir varlık olduğunu dile getiren başkan İbrahim Etem Kibar; “ Bunu yaparken, insan merkezli bir felsefe anlayışı ile topluma ve toplumun tüm değerlerine sahip çıkan ve onları anlayan bir dil ile yaklaşmalı gönül kapılarını da ardına kadar açık tutmalıdır.  Hizmet etme aşkı ve felsefesinin temel kaynağı Fatsa sevgisi, Fatsa sevdasıdır. Ben ve arkadaşlarım Fatsa sevdası, Fatsa aşkı ile hemhal olurken; elbette bir takım sorunlar, sıkıntılar çözülmesi gereken acil konular olduğunu biliyorduk. Göreve geldikten hemen sonra stratejik eylem planını hazırlayarak çalışmalarımızı başlattık. Ve bu kapsamda, Fatsa’nın en önemli sorunlarından biri olan çöp sorununu çözüme kavuşturduk” dedi.

“FATSA'YA BİR DAHA ÇÖP DÖKÜLMEYECEK”

Çöpün Fatsa’ya dökülmemesi ile ilgili yaptıkları görüşmelerden de bahseden Başkan Kibar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu Fatsa'da bulunan ve Fatsa'nın en önemli sorunlarından biri olan çöp toplama alanının kapatılmasına karar verilmiştir. Şehirler sadece fiziki şartların ürünü değil, toplumsal yapısı, ruhu ile bir bütündür. O şehrin insanları şehrin kültürüne ve mirasına ortaktırlar. Şehirle özdeşleşen, o şehirle anılan karakteristik özellikler; şehir ruhunun yansımasıdır. Dolayısıyla böyle rahatsız edici ve vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu bir konuya kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Sorunun üzerinde durarak gerekeni yaptık. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan böyle de Fatsa'da her sorunun muhatabı ve takipçisi olacağız” diye konuştu.

“ESKİ ÇÖP ALANI AĞAÇLANDIRILARAK YEŞİL ALANA ÇEVRİLECEK”

 Bundan sonra Fatsa’da toplanan çöplerin Ünye’nin Cevizdere mevkiinde en son teknoloji ile inşa edilen ‘çöp ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldıktan sonra Çaybaşı-İlküvez’de bulunan toprağa ve çevreye en küçük bir zarar vermeyen düzenli depolama alanına götürüleceğini sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Ayazlı Mahallemizdeki eski çöp alanı da en kısa sürede hafriyat toprağı serilerek rehabilite edilecek ve daha sonra yeşil alan haline dönüştürülecek. Desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler’e Fatsa’mızın en büyük sorunlarından biri olan çöp sorununu ortadan kaldırması konusunda ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim