Fatsa Dernekler Federasyonu olarak festivalin ikincisinin gerçekleştirilmesi için komite oluşturduklarını belirten Federasyon Başkanı Yakup Yeşiltaş;  “Hamsi festival komitesi, kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini yürüterek çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Düzenleyecekleri festivale yaklaşık olarak 20 bin kişinin katılmasını öngördüklerini belirten Fatsa Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yakup Yeşiltaş;  “bu kapsamda, 10 ton hamsi ikram etmeyi planlamaktayız. Festivalde, Fatsa ve çevre ilçe belediyeleri tarafından, başta Fatsa olmak üzere, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Kumru Belediye başkanları da ziyaret edilerek festivalle ilgili bilgilendirilecektir. Kurulacak olan bu stantlarda bölgemizin ürünleri ve değerlerinin ulusal ve uluslararası çevreye tanıtımının da yapılması sağlanacaktır. Bir gün sürecek olan festival kapsamında en güzel hamsi yemekleri yapma yarışması, en fazla hamsi yeme yarışı, kermes, panel, yöresel halkoyunları, mehteran konseri, TRT sanatçıları ve yerel sanatçılar da gün boyu sahne alacaktır.  ÇAYKUR çay tırı da, tanıtım amacıyla program boyunca çay ikramında bulunacaktır” dedi.

Başkan Yeşiltaş festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “festivalin hazırlanmasında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Kaymakamlığı, Ordu Üniversitesi ve Fatsa Belediyesi ve yukarıda isimlerini belirttiğimiz ilçe Belediyeleri ve özel sektör kurum ve kuruluşları her biri kendi imkânlarıyla büyük oranda katkı ve destekte bulunarak iş birliğimiz sürece katkı sağlayacaktır. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör kuruluşlarıyla ‘devlet-vatandaş’ kaynaşmasının en güzel örneğini bir kez daha Fatsa da gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu birlikteliğin ilçemiz ve çevre ilçeler adına yapılacak olan diğer organizasyonlarda devam etmesi en büyük temennimizdir.”

Editör: TE Bilişim