Nohutlu Pilav dağıtımı etkinliğine Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Ordu İl Tarım Müdürü Kemal Yılmaz, Fatsa İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan ve Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen’de katıldı.

Düzenlenen etkinlikte protokol mensupları kadın üreticilere kendi elleri ile nohutlu pilav ikramında bulundular.

“BU SEFER BİZ ÇİFTÇİLERİMİZİN AYAĞINA GİDELİM İSTEDİK”

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, bu zamana kadar Dünya Çiftçiler Günü etkinliğini odanın önünde yaptıklarını belirterek, “Bu sefer bir değişiklik olsun dedik. Bir de çiftçilerin protokole ulaşması zor oluyordu, biz çiftçilerimizin ayağına giderek çiftçilerimizin kendi kurmuş olduğu tezgahlarda kendilerine ikramda bulunalım dedik. Bu konuda Fatsa Belediyemizin ve İl Tarım Müdürlüğünün destekleri ile birlikte burayı bir şenlik havası haline getirdik. İnşallah bundan sonraki süreçten sonra bütün çiftçilerimiz için etkinliklerimize devam edeceğiz. Pandemi döneminde biraz insanlar birbirinden uzak kaldı. Bu etkinlikler sayesinde üreticilerimiz de birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak istedik.” dedi.

“TÜM ÜRETİCİLERİMİZİN DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı açıklamada, “Ziraat Odamızın geleneksel hale getirdiği nohutlu pilav etkinliğini bu yılda köylü pazarımızda üreticilerimizle beraber kutlamak istedik. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Nohutlu pilav kültürünü yaşatma adına da güzel bir etkinlik oldu. 2 yıldır pandemi nedeniyle çiftçiler gününü kutlayamıyorduk. Bu etkinlikte emeği olan başta oda başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim aynı zamanda bu güzel gün münasebetiyle tüm üreticilerimizin Dünya Çiftçiler gününü kutluyorum.” diye konuştu.

“ÇİTÇİLERİMİZİN ÜRETME GAYRETİNİ ÖNEMSİYORUZ”

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan’da etkinlikle alakalı bir açıklama yaptı. Başkan Soydan açıklamasında, “Çiftçilerimiz için önemli bir gün. Artık hayatımızı, sağlığımızı idame ettirebilmek için çiftçilerimizin üretmesi önemli. Bizi besleyen yarınımızı sağlayan çiftçilerimizdir o açıdan çiftçilerimiz çok önemli. Çiftçilerimizin bizim hayatımızda büyük emekleri var. Hepsinin ellerinden öpülmesi gerekir. Tarım artık hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Tarımda kalmalıyız, tarımda çeşitliliği artırmak için kazanmamız lazım, üretmek için kazanmamız lazım. Çiftçilerimizin üretmek etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak istemesini takdirle karşılıyoruz bu nedenle bizler yöneticiler olarak çiftçilerimizin her zaman yanında olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Etkinlikle alakalı son açıklamayı yapan İl Tarım Müdürü Kemal Yılmaz, ise, “Üreticilerimiz zor şartlarda üretim yapıyorlar. Onlar gerçekten her şeyi hak ediyorlar çünkü hayat pahalılığı var,üretimde maliyetler arttı, pandemi şartları oluştu ama hiçbir zaman üreticilerimiz üretmekten hiçbir zaman vazgeçmedi o yüzden ben onları yürekten kutluyorum. Elimizden geldiğince bizde teşkilat olarak İl Tarım Müdürlüğü, ilçe müdürlerimiz ile beraber çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya, onları desteklemeye çalışıyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim