Milletvekili Metin Gündoğdu, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Başkanı Halit Tomakin ve İlçe Başkanı İsa Yüksel ile Fatsa’da esnaf ziyareti yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler caddede karşılaştığı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve sohbet etti.

“FATSA’DA ÇÖP SORUNU KALDIRDIK, ESKİ ÇÖP YERİNDE ŞİMDİ ELEKTRİK ÜRETİLİYOR”

Fatsa’da yaptığı açıklamada önemli konulara değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Fatsa yıllarca çöp içinde yaşadı şimdi o çöp olan yerde elektrik üretiliyor. Bunlar çok önemli işler durup dururken olmuyor bunlar. Sadece Bolaman Vadisi bütün bölgenin kalkınmasına sebep olacak zengin bir kaynak. Fatsa’da İbrahim Etem Kibar bey faktörü var. Etem bey, başarılı çalışmalarıyla aday adaylığı zamanında bizim dikkatimizi çekmişti. Fatsa’ya OSKİ Genel Müdürlüğü’nü getirdik ve su problemini çözdük. Şimdi Fatsa’ya yeni sürprizlerimiz var. Sevgiyle başlatacağımız yeni projeler var. Çok yakında Karedeniz’de Fatsa’nın denizinde sürprimiz olacak. Aynı zamanda Gaga Gölün’de sürprizimiz olacak. İbrahim Etem Kibar Başkanla sürekli görüşüyoruz. Fatsa’da turizmi harekete geçireceğiz.” dedi.

“FATSA ORDU’NUN ORTA DİREĞİ”

‘Üretmeden olmuyor’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Güler, “Bizim Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu sloganımız var. Düşünen Ordu dediğimiz zaman tefekkür edeceğiz. Şu zenginliklerimize kaynaklarımıza bakacağız. Müthiş bir zenginliğimiz var. İkincisi üretim, üretmeden hiçbir şey olmaz. Bir gıda krizinde cebinizde deste deste para olsa yiyemezsiniz. Yani mutlaka üretim olacak, mutlaka yiyecek olacak onun dışında da hayırda yarışacağız. Fatsa bu noktada Ordu’nun tam merkezindeki Bolaman Vadisinin tam ortasında bulunan tarihi bir konumu olan gerek Cıngırt mağazarası ile medeniyetiyle Bolaman Vadisiyle buraya çok iş düşüyor. Fatsa Ordu’nun çadır direği, yani orta direği. Burası için yazılım projeleri geliştiriyoruz. Fatsa’da tekne üretimi yapıyoruz. Kompozit malzemeden yat üretimine geçtik. Fatsa’da 80 kadar tekne ürettik ve aynı zamanda yarış tekneleri ile beraber yakında karavan üretimine geçeceğiz. Bu anlamda Fatsa üretim merkezi olacak. Üretim merkezi olmak demek burada istihdamın da olması demek. Bu anlamda Fatsa’nın da işin içine girmesi lazım. Yani gölgede kalanın gölgesi olmaz.” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim