Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) konuya ilişkin şu açıklamalara yer verdi:

Bilindiği üzere ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ile ekşi hamur ekmeklerinin, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, muhafazası, taşınması ve pazarlanmasına ilişkin kurallar ve ürünlerin sahip olması gereken özellikler 01.04.2012 tarihinde 28163 sayılı resmi gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde (Tebliğ No:2012/2) belirlenmiştir.

Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 nolu ekinin 10. Maddesinde " Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar". Hükmü gereği ilgili Bakanlık ve ilgili meslek odaları arasında protokoller imzalanmıştır.

İlgili protokoller doğrultusunda Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Fatsa Gıda Maddeleri ve Satıcıları Odası ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ekmek ve ekmek çeşitlerinin imalat, satış ve dağıtımı ile ilgili faaliyet gösteren işletmeciler ve bu işletmelerde ilgili alanlarda çalışan personele yönelik hijyen eğitimleri düzenlenecek, eğitimler sonunda geçerli hijyen belgesi verilecektir.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim