Durugöl Mahallesinde bulunan Altınordu Belediyesi Trafik Eğitim Parkında beş gün boyunca her gün üç seans film gösteriminin yanında; Geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisi, Orta oyunu, Ateşbaz, Tahta bacak, Çocuk sihirbazı, Fermancı ve Palyaço gibi birçok aktivitenin yer aldığı 'Ramazan Sinema Günleri' çocuklara eğlence, coşku ve heyecan dolu festival tadında bir ara tatil yaşattı.

SİNEMA GÜNLERİ ŞEHİTLER HAFTASI'NA ÖZEL "KESİŞME; İYİ Kİ VARSIN EREN" İLE FINAL YAPTI

Geleneksel Ramazan gösterilerinin yanında eğlenceli, dinlendirici ve bilgilendirici çeşitli oyunların yer aldığı, Altınordu Belediyesinin ikramları ile renklenen ve herkese "ah bir çocuk olsaydım" dedirten Sinema Günleri etkinliğine iki bine yakın çocuk katıldı.

"Samsam" filmi ile başlayan, "Aslan Hürkuş : Kayıp Elmas", "Kaptan Pengu 2 ve Arkadaşları" ile devam eden Sinema Günleri son iki gününde üçer seans olarak 'Şehitler Haftası'na özel gösterim "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" filmi ile son buldu.

Beş gün boyunca her film ile maceradan maceraya atılan çocuklar, neşe dolu kahkahalar ile eğlencenin tadına varırken, gelişimlerinde ve yaşamlarında rol oynayacak birlik, beraberlik gibi önemli değerleri de güçlendirme fırsatı yakaladılar.

ALTINORDU'LU ÇOCUKLAR HEP BİR AĞIZDAN "İYİ Kİ VARSIN EREN" DEDİ

Etkinliğin son iki üç seans gösterimi gerçekleştirilen "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmi ile de çocuklar gerçek bir kahramanlık destanına tanıklık ettiler.

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017' de teröristlerle kahraman Mehmetçik'in girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve ona canını siper eden şehit Astsubay Ferhat Gedik'in öyküsünü anlatan filmi ellerinde Türk bayrakları ve Altınordu Belediyesinin ikramları eşliğinde sinemada izleyen çocuklar hep bir ağızdan "İyi ki Varsın Eren" diye haykırdılar.

BAŞKAN TÖREN "HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ONLARA SÜRPRİZLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Etkinliği değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, çocuklara hem Ramazan coşkusu yaşatmak hem de ara tatilde onları çok sevdikleri Sinema Günleri ile ödüllendirmek istediklerini belirtti.

"Her şey çocuklarımız için" diyen Başkan Tören, "beş gün boyunca dolu dolu geçen Etkinliğimizin dördüncü ve beşinci son gününde özel ve bir o kadar da anlamlı bir filmi çocuklarımızla buluşturduk. Şehitlerimiz Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in şehadetinin çocuklarımızın yüreğinde manevi bir iz bırakmasını amaçladık. Gerçek bir destanı çocuklarımızın yüreklerine nakşederek vatan millet ve bayrak aşkının nasıl bir kahramanlık öyküsüne dönüştüğünü de görmelerini istedik.

Bu vesile ile Kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Her şey çocuklarımız için. Onlara mutlu ve müreffeh bir gelecek hazırlamak için canla başla çalışırken hayatlarının her dönemlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Etkinliğimizi ilgileri coşku ve Sevinçleri ile bir Festivale dönüştüren çocuklarımıza ve kıymetli ailelerimize teşekkür ediyorum.

Altınordu'nun altın çocuklarına sürprizlerimiz sürecek" şeklinde konuştu.

Ara tatilde çocuklara moral depolayan Sinema Günlerini çok beğendiklerini söyleyen aileler de çocuklar da etkinlik için Başkan Aşkın Tören ve Altınordu Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim