Çarşamba Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen meclis toplantısında fındıkta 2022 yılında günlükçü olarak çalışacak şehir dışından gelen mevsimlik tarım işçilerinin günlük 170 lira ücret almasına karar verildi.
Fındıkta işçilerin kazanacağı ücret ile alakalı olarak açıklama yapan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Çarşamba Ziraat Odası meclisi olarak meclis üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantı neticesinde 2022 yılında şehir dışından gelecek olan mevsimlik fındık işçilerinin günlük 170 lira ücret almasına karar verdik. Bunun yanı sıra 16 yaşından küçüklerin ve çalışamayacak kadar yaşlı ve hasta işçilerin çalıştırılmamasına, sebze işinde çavuş ücreti ödenmemesine ve fındık işinde çalışacak olanlara çavuş ücreti ödenmesine, işçilerin sabah 07.00’de işe başlayıp akşam 18.00’da işi bırakmalarına karar verildi.”
Kahvaltı ve öğle arası ile ilgili de alınan kararlarla alakalı olarak açıklamasını sürdüren Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Sabah saat 10.00’da 15 dakika kahvaltı molası ve 13.00-14.00 saatleri arasında da bir saat öğle arası verilecek. Ayrıca İŞKUR İl Müdürlüklerinden alınmış “Aracı Belgesi” ve nüfus cüzdanı olmayanlara iş verilmeyecek. Son olarak tarım işçilerinin çalışma koşullarının 2017/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin mevsimlik tarım işçileri ile ilgili hükümlerinin sağlanmasına oy birliği ile karar verdik. Alınan kararların ve 2022 yılı fındık yevmiye ücretinin tüm tarım işçilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilişim