İkizce ve Çaybaşı ilçelerinin fındığının TMO tarafından Akkuş ilçesinde alınmadığını iddia eden Milletvekili Adıgüzel; ” yani fındık 300 metre rakımdan 1300 metre rakıma 52 km mesafe katediyor. Bu üreticiye fazladan 800 TL nakliye parasına yol açıyor. Üstelik fındığınızın kabul görmeme ve geri dönme riski de cabası. Bunun gibi birçok ilçede üretici yollara düşürülmüş, fındık seferî olmuştur” dedi.

TMO’nun alım yapmadığı yerlerde alım yapması için Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar ile görüştüklerini de belirten Adıgüzel; “Alım ofislerinin sayısının arttırılmasına alternatif olarak Fiskobirlik’in de devreye sokulabileceğini önermiştik. Nihayet bu konuda bir karar geldi” dedi. Genel Müdür Bayraktar’a üreticiler adına teşekkür eden Adıgüzel açıklamasını şöyle tamamladı:

“Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar ile görüşerek alım yapılacak Fiskobirlik ofislerinin TMO’nun alım yapmadığı yerlere konuşlandırılarak sahayı daha iyi bir şekilde örtmek için bir çalışma yapmasını istedik. Anlayışla karşılandı ve ilk olarak Çaybaşı ilçemize İkizce, Çaybaşı ve Akkuş’un fındık üretilen aşağı kesimlerinin fındığını almak üzere bir ofis kurulması kararı alındı. Bu işbirliği için kendisine teşekkür ediyorum. Aynı anlayışı Gürgentepe, Kabadüz, Çamaş gibi ilçeler için de bekliyoruz. Örneğin Gölköy’de TMO zaten alım yapıyor. Dolayısıyla Gölköy’deki Fiskobirlik alım noktası Gürgentepe’de konuşlandırılabilir. Benzer şekilde Kabadüz, Ulubey, Çamaş gibi ilçelerde alım yapılabilir. Böylece alım ofislerinin sayısının arttırılması tekrar fındık fiyatını olumlu yönde etkileyecektir.”

Editör: TE Bilişim