Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tavlı, mesajında, “Vatanımız için amansız bir mücadelenin içerisinde canlarını ortaya koyarak bu topraklar için en büyük vatanseverlik örneğini gösteren gazilerimiz, hiç şüphesiz milletimizin baş tacıdır” dedi.

“Vatan için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamışlardır”

Şehit ve gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir paya sahip olduklarını ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şehit ve gazilerimizin vatan savunması için yaptıkları bu kutsal mücadele, dünya tarihinde milletçe övünç duyulan kahramanlık ve vatandaşlık destanı olarak yerini aldığı gibi bu günkü güçlü ve saygın Türkiye’nin temelinin oluşmasında önemli bir paya sahip olmuştur. Türk milleti vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saymış, vatan için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamışlardır. Milletimizin, kazanılması imkânsız savaşlardan başarıyla çıkması ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. Millet olarak bize emanet edilen bağımsız vatan toprakları üzerinde, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde yatan şanlı zaferlerin isimsiz kahramanları; vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim