Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz gazileriyle iftarda bir araya geldi.
Türkiye Diyanet Vakfı ile 15 Temmuz Derneğinin Altındağ Kültür Sarayı'nda birlikte organize ettiği iftarda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Her biriniz şehit adayı olarak gazilik mertebesine nail oldunuz, ne mutlu sizlere. Cenab-ı Hak mertebenizi mübarek eylesin.” dedi.
Başkan Erbaş, ayet-i kerimelerde ve hadis-i şeriflerde şehitlikle ilgili verilen müjdeleri hatırlatarak, “Bu müjdelere nail olmak için, vatan için, millet için, ezan için, bayrak için koştunuz, şehit olmak için koştunuz, gazilik mertebesine nail oldunuz, ne mutlu sizlere.” diye konuştu.
“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.” dizelerini okuyan Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Adeta Mehmet Akif Ersoy’un bu mısralarında dile getirmiş olduğu cihad ruhunu üzerinizde taşıyarak gövdenizi hainlerin saldırılarına siper ettiniz ve dedemiz Mehmet Akif Ersoy'un ruhunu şad ettiniz, ne mutlu sizlere. Ve yine, ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli, Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.’ diye, İslam şairi, Milli şair, dedemiz Mehmet Akif Ersoy'un bu coşkulu mısralarına gönül verdiğiniz için gazilik mertebesine nail oldunuz, Allah sizlerden razı olsun.”
“Vatan, mukaddestir”
Başkan Erbaş, vatanın mukaddes bir varlık olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Sizler, kahraman gazilerimiz, vatanın ne kadar önemli olduğunu o gece, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı göğüslerinizi, gövdelerinizi siper ederek gösterdiniz. Sadece vatanı hainlerden korumak, kurtarmak değil, aynı zamanda ‘vatan böyle savunulur, vatan böyle korunur, vatana olan sevgi işte böyle gösterilir.’ dediğiniz için de kahramansınız, Allah hepinizden razı olsun.”
Gençlere ve çocuklara 15 Temmuz gecesi yaşanılanların yıllar boyu anlatılması gerektiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Sizin o gece mübarek bedenlerinizle, o mübarek kanlarınızı akıtmanızla göstermiş olduğunuz kahramanlık bin kere daha fazla gençlerimizin zihinlerinde, ruhlarında yer etti. Onun için sizler kahramansınız, gaziliğiniz çok büyük bir mertebedir. Allah gaziliğinizi mübarek eylesin.” ifadelerini kullandı.
“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, vatan sevgisini anlatmaya çalışıyoruz”
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak vatan sevgisini anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Erbaş, “Eserlerimizle, yayınlarımızla, kitaplarımızla ve makalelerimizle bunu gençlere anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte beraberce vatan sevgisinin, bayrak sevgisinin ve milli manevi değerlerimizin ne olduğunu canımızla ve cananımızla göstermeye ilelebet devam edeceğiz, ömrümüzün sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü bu bizim en önemli vazifelerimizden birisidir." şeklinde konuştu.
“150 bin hocamızla birlikte bu mücadeleyi sizlerle birlikte vermeye çalıştık”
Din adamlarının Milli Mücadeleye vermiş olduğu desteği anlatan Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“15 Temmuz'da da minarelerden salalarımızla, ezanlarımızla hainlerin darbe girişimine karşı, vatan işgallerine karşı 150 bin hocamızla birlikte bu mücadeleyi sizlerle birlikte vermeye çalıştık. Biz düşmanlarımıza karşı diyoruz ki, ‘Sizler tuzak kurdunuz ama Allah sizin tuzaklarınızı bozdu ve kıyamete kadar da bozmaya devam edecektir.’ Buna olan inancımız, imanımız tamdır. Bizler vatan, ezan, bayrak sevdalısı olarak, manevi değerlerimizin sevdalısı olarak her an buna hazırız ve buna hazır gençlik yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmeye çalışıyoruz.
Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, sizleri gaziliğinizden dolayı tebrik ediyorum. Ramazanınız, iftarınız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Cenab-ı Hak milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eylesin. Allah hepinizden razı olsun.”
Programda Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak dua etti.
Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile gaziler ve yakınları katıldı. Haber Merkezi 

Editör: TE Bilişim