12 ilden 300 sporcunun katıldığı müsabakaya Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sporcular ve spor severler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptı.

Mustafa Genç konuşmasında, “inşallah 3 gün boyunca pehlivanlar diyarı Ordu’muzda güreşin en iyi olduğu illerimizi ilimizde ağırlayacağız. İnşallah sporcularımız da tıpkı ecdatları gibi ilerleyen süreçte Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Avrupa Dünya Olimpiyat Oyunlarında “Türk gibi güçlü” sözünü söyletmeye edecekler. Ben ilimizde yapılan spor yatırımları ve faaliyetleri için Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Ordu Valimiz Tuncay Sonel’e ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim. Yarışmaya katılan sporcularımıza başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise, “buraya ülkemizin çeşitli illerinden gelen çok kıymetli gençlerimiz ve değerli hocaları, aileleri önce Karadeniz’in bu güzel şehri Ordu’muza hoş geldiniz. Gençlerimiz gelecek deyince hemen çıktım geldim sizi görmek ve size hoş geldiniz demek için. Bir de güreş olunca ata sporumuz, hakikaten güreşte ülke olarak çok başarılıyız. Ben inanıyorum ki inşallah sizlerin içerisinden nice Avrupa şampiyonları, Dünya şampiyonları, Olimpiyat şampiyonları çıkacak. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz sevgili gençler sporla uğraşan gençlerimizin okul hayatı da başarılı oluyor. İnşallah gelecekte bu memlekette güzel işler yapacak yerlere de gelirsiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular minderde hünerlerini gösterdi. Müsabakalar Atatürk Spor Salonunda Pazar gününe kadar devam edecek. Haber: Tülin Vayni

Editör: TE Bilişim