Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde Kontrol Görevlisi Kursu düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen kursa il ve ilçe müdürlüklerinden Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Balıkçılık Teknolojileri Mühendisi ve Veteriner Hekim olmak üzere toplam 55 teknik personel katıldı.

Kontrol Görevlisi Kursunda Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ordu Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelince, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, ilgili yönetmelikler, prosedürler, ihracat uygulamaları, temel HACCP prensipleri ve tetkiki, gıda güvenliği bilgi sistemi ve diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri anlatılıp, uygulamalı olarak gıda üretim ve satış işyerlerinde denetim ve numune alımı gerçekleştirildi.  Devamında ise numunelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi üzerinden yetkili laboratuvarlara gönderilmesi gösterildi. Kurs sonunda katılımcılara Kontrol Görevlisi Kursu Katılım Belgesi verildi. Ayrıca kursa katılan ve katılım belgesi verilen personel için kontrol görevlisi kimlik kartı düzenlenecek.

Mevzuat kapsamında; kontrol görevlileri Bakanlık adına 5996 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda resmî kontrolleri yapmaya ve Kanunda öngörülen idarî yaptırımları uygulamaya yetkili olacak.      *YENİDÖNEM / BERRİN KESKİN

Editör: TE Bilişim