İstanbul’da gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Ordu’da tarımdan turizme, teknolojiden enerjiye kadar hayata geçirilen ve yapılması planlanan projeleri Ordulu öğretmenlerle paylaştı. Programda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ordu tanıtım filmi de izlenerek kentin Türkiye’ye model bir şehir olma yolunda ilerlediğinin vurgusu yapıldı.

“ORDU’DA YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE TÜRKİYE MODELİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ”

Programda bir konuşma gerçekleştirin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu felsefesini kentte uygulayarak klasik belediyeciliğin çok ötesinde çalışmalar hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Güler konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Hem değişik üniversitelerde hem de öğrenciliğim boyunca da bütün yazları matematik, fizik, kimya gibi dersler veren biri öğretmen olarak tüm öğretmenlerimi saygıyla selamlıyorum. Toplumun esas mimarları sizlersiniz. Ordu bildiğiniz üzere büyük bir atak, değişim ve dönüşüm içerisinde. Bu çalışmaların içerisinde de sizlere çok büyük rol düşüyor. İstiyoruz ki Ordu ağırlığını biraz daha belli etsin. Çünkü biz bunu hak ediyoruz. İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye’nin kalkınmasında Ordulular biraz daha görünür olsun. 50 yıldır ben çalışıyorum. İki, üç işi birden yaptım bunu iki ile çarparsak 100 yıllık tecrübe olur. Bir şey olmak değil bir şeyler yapmak önemli. Bunun için ilk önce bir şeyler yapmak lazım. Ordulular artık her yerde fark edilmeye başladı. Düşünen Ordu, Üreten Ordu ve Yarışan Ordu bir felsefe aslında. Bu felsefeyi biz Ordu’da kullandık. Bu anlayışla sıradan belediyeciliğin dışına çıktık. Kaldırımını, yolunu yaparsın, çöpünü toplarsın biz bunları zaten yapıyoruz. Esas yapmamız gereken klasik belediyeciliğin dışına çıkmak. Bu nedir teknolojidir, nitelikli tarımdır. Bunlarla ilgili çok güzel çalışmalarımız var. Ben sadece Ordu’da belediye başkanlığı yapmıyorum. Yaptığımız çalışmalarla bir Türkiye modeli ortaya çıkarıyoruz. Gelin bu çalışmaların birer parçası da sizler olun.”

Konuşmalar sonrası Ordu’ya yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden dolayı Başkan Güler’e Ordulular Vakfı ve Ordu Dernekler Federasyonu tarafından teşekkür plaketi verildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim