SORUNLARA EN MAKUL ÇÖZÜMLERİ ÜRETİYORUZ

Mevcut araç filosunda 2 adet çöp kamyonu bulunduğunu hatırlatan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “9 aylık süreçte tek araçla ilçemizdeki çöp hizmetini yürütebiliyoruz. Yaz döneminde yaşanan kısa süreli yoğunluklarda ise ikinci aracımızı devreye sokarak çöp toplama hizmetini aksatmadan sürdürüyoruz. Ancak bu yıl özellikle pandemi süreciyle birlikte, yaz tatili, bayram tatili ve fındık hasadının da eklenmesiyle öngördüğümüz yoğunluğun 3-4 mislini yaşıyoruz. Bu durumda sorunlara en makul çözümü üretmek için adımlarımızı attık. Üçüncü bir aracı Bursa Nilüfer Belediyemizden geçici olarak ilçemize istedik. Yoğunluk bitene kadar çöp toplama hizmetlerimizde kullanacağız” dedi.

SAHADAN ÇÖP TOPLAMA PROBLEMİMİZ YOK

5216 Büyükşehir Yasası'na göre, çöplerin toplanması ve taşınması ilçe belediyelerinin; depolama çalışmaları büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu belirten Başkan Tepe, “Gülyalı Belediyesi olarak çöp toplama ve taşıma noktasında herhangi bir eksikliğimiz bulunmamaktadır. Ancak depolama noktasında yaşanan yoğunluktan dolayı büyükşehir belediyesine ait depolama sahasında araçlarımız uzun süre beklemek durumunda kalmaktadır. Burada yaşanan zaman kaybı sahadaki çöp toplama programımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Burada kurumları suçlamanın bir anlamı yok. Büyükşehir-ilçe belediyesi ayrımı yapmadan ekipler gayretli bir şekilde çalışma yürütüyor. Çöp dökümünde beklediğimiz süreyi 3. bir aracı devreye alarak telafi etmiş olacağız” dedi.

BAŞKAN TEPE’DEN ÇÖZÜM İÇİN TEŞEKKÜR

Başkan Tepe, “Sorunların çözümü noktasında her zaman desteklerini hissettiğimiz CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekilimiz Sn. Seyit Torun’a, Nilüfer Belediye Başkanımız Sn. Turgay Erdem’e ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ordulu hemşehrimiz Sn. Zafer Yıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim