Vatandaşlarının huzuru ve güvenliği için kurumsal düzeydeki eksiklikleri bizzat takip eden Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, büyükşehir hizmetleri kapsamında bulunan itfaiye hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Gülyalı’ya itfaiye birimi kurulması gerektiğini söyledi.

2014’TE BÜYÜKŞEHİRE YER TAHSİSİ YAPILMIŞ

Söz konusu konuyla ilgili geçmiş dönemde Gülyalı Belediyesi Meclisi’nin Yer Tahsisi konusunda oy birliğiyle almış bir gündemin yer aldığını belirten Başkan Tepe, “2014 yılında belediyemiz, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına Yeniköy Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan arsasını, itfaiye hizmetlerini yerine getirebilmesi için tahsis etmiştir. 2017 yılında da mevcut arsanın taşınmazı Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Ancak bu tarihten itibaren Gülyalı’da itfaiye kurulmasına yönelik herhangi bir çalışmanın gerçekleştirilmediğini görüyoruz” dedi.

“OLAYLARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Hiçbir kurumun, hizmet ettiği vatandaşının burnunun dahi kanamasını istemeyeceğini belirten Başkan Tepe, “Olaylardan ders çıkararak önlemlerimizi acilen almalıyız. Geçtiğimiz günlerde Gülistan Mahallemizde çıkan yangın konunun ne kadar hayati bir önem taşıdığını bir kez daha göstermiştir. İtfaiye ekiplerimiz yangının söndürülmesi için özverili bir çalışma yürüttü ancak ilçemizde itfaiye birimi kurulmuş olsaydı daha hızlı sonuç alabilirdik. Daha uzak mahallelerimiz var. Kestane Mahallemizde de benzer şekilde çıkan yangın kontrol altına alınıncaya kadar ev kül olmuştu. Her iki vakada da tesellimiz can kaybı yaşanmamasıdır. Bu konularda bir saniye bile çok önemli. Büyükşehir Belediyemiz bir an önce Gülyalı’da itfaiye hizmeti verilmesi için tahsis edilen yerde gerekli çalışmaları başlatmalıdır” Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim