Güvenli yatırım arayışı ve fiyatlarda görülen yükselme yönlü ivme konut satışlarına ve inşaat sektörüne oldukça önemli katkı sağladı.

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak inşaat sektörünü ve bağlantılı olarak konut satışlarındaki gelişmelerin olumlu olduğunu ifade etti. TÜİK verilerine göre 2021 yılının aralık ayının 226 bin 503 konut satışıyla yılın en yüksek satış oranlarına erişildiğini söyleyen Erdoğan Yıldırım “pandemi sürecinin yol açtığı tüm sıkıntılara rağmen 1 milyon 491bin 586 kişi ev sahibi olurken, Yabancılara yapılan konut satışlarında da hem aylık hem de yıllık verilerde önceki yıla göre önemli bir artış görülmektedir.” Diyen Yıldırım, 2022 yılında da inşaat sektörünün yükseliş ivmesinin süreceğini ifade etti.

Elde edilen verilerin inşaat sektörü için oldukça olumlu olduğunun altını çizen Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım “Pandemi sebebiyle, yılın ilk yarısında azalış gösteren ancak ikinci yarıda ise yükselişe geçen konut satışları, son dönemde beklentilerinin de üzerinde artış gösterdiğini belirtti. Erdoğan Yıldırım; 2021 Aralık ayında konut satışının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 113.7 artarak ‘yılın en yüksek satışı’, seviyesine ulaştığının altını çizdi. Ayrıca Döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin yarattığı güvenli yatırım ihtiyacının, yatırımcıları inşaat sektörüne yönlendirdiğini ifade etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim