Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, konuyla ilgili olarak Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın kendisini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile telefonla görüştürdüğünü belirterek, gelişmeleri şöyle anlattı;

HASTANE ODÜ KAMPÜS ALANINA MI YAPILACAK?

“Bakanımız bana ne kadar yerimiz olduğunu sordu. Sayın bakanımıza hastane için 300 dönümün üzerinde arazimiz bulunduğunu belirterek, buyurun isterseniz hepsini buyurun alın, dedim.

Dolayısı ile bura çok muhteşem bir alan. Buradan söylüyorum; devletimizi idare eden irade, devletimizi yöneten irade, nasıl arzu ederse bizim kabulümüzdür. Biz diyoruz ki, Ordu Üniversitesi olarak Ordu’muzun bu mekanını, Ordumuzun, milletimizin hastane ihtiyacının mekan anlamında karşılanması için devletimizi idare eden irade, en başta da muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi arzu ederlerse arazi buradadır, istedikleri şekilde hastaneyi yapabilirler. Takdir ve karar onlara aittir.

Ben buranın rektörü olarak milletimizin ve Ordumuzun sorunlarını çözmek noktasında elimden gelen gayreti göstermek ve onlara yardımcı olmak niyetinde ve durumundayım.”

Söz konusu arazinin hastane için çok elverişli bir durumda, Ordu ve Giresun illerine hitap edebilecek bir uzaklıkta ve konumda olduğunu da belirten Rektör Akdoğan, en önemlisinin de yıllar sonra da genişleme imkanına sahip olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim