Düzenlenen yürüyüş ve farkındalık etkinliğine, Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ender Yanık, bazı kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmet binası önünden başlayan yürüyüş, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu önünde tamamlandı.

Yürüyüş kortejine katılanlar, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen program ve etkinliğe de iştirak ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen program ve etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde her alanda olduğu gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde özellikle aileye, kadına ve kadının başta iş hayatına katılması dâhil olmak üzere, her alanda önemli değişimler meydana geldiğini hatırlattı.

Kadının statüsünün güçlenmesi ve kadınların karşılaştığı soranların ortadan kaldırılması bakımından reform niteliği taşıyan uygulamalar olduğuna vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, bu kapsamda hedefin güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye olduğuna dikkat çekti.

Kadının onuruna ve haysiyetine yönelen her türlü tehdidin, kabul edilemez ve mücadele edilmesi gereken bir husus olduğunun altını çizen Vali Seddar Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, kadın dediğiniz zaman akla ilk gelen elbette kadının sosyal statüsüdür, toplumdaki saygınlığıdır ve değeridir. Kadının onuruna, haysiyetine uzanan her türlü tehdit, bizim için mücadele edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesidir. Biz, kadına şiddet deyince sadece fiziksel şiddeti anlamıyoruz. Duygusal şiddet, ekonomik şiddet, ihmal edilmesi olarak da anlıyoruz. Kadınlarımıza verdiğimiz değeri bir kez daha konuşmak, tartışmak bunun içi önemli. Ama buradan bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. Kadınlarımıza sahip çıkma yönünde Hükümetimizin yapmış olduğu uygulamalar kapsamında 2019 yılı içerisinde 2.201 kadınımıza Valilik olarak yardım yapmış bulunuyoruz. Dolayısıyla şiddete maruz kalan, kötü muameleye maruz kalan kadınlarımıza Valilik olarak her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Gönül isterdi ki kadına yönelik şiddet hiç olmasın. Ama maalesef Ordu’da da diğer illere kıyasla daha az şiddet görülmesine rağmen ilimizde de böyle bir hususun olduğunu söylemek isterim.”

Konuşmasının devamında kadınlara seslenen Vali Seddar Yavuz, erkek çocuklarının iyi yetiştirilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Erkek çocuklarına ayrımcılık yapılmaması gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de erkek sorunu varsa, bunda hepimizin ihmali, kusuru, suçu olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla lütfen erkek çocuklarınıza onların her şeye hükmedebileceğini, sadece kendilerinin değerli olduğu hissinden vazgeçelim. Biz, erkek çocuğu doğduktan itibaren sürekli pohpohlayan, ona ayrıcalıklı bir varlıkmış gibi davranan bireyler olarak, erkekleri aslında bir müddet sonra yönetilemez hale getiriyoruz. O yüzden önemli olan nezaket ve zarafettir. Bizim inancımıza göre kadın emanettir. Allah’ın emanetidir ve emanete ihanet etmek de hem İslam inancına göre, hem Türk Kültürüne göre en büyük ayıp ve günahlardan bir tanesidir. Ordu Valiliği olarak, kadınlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışma arkadaşlarına bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

Etkinlikte Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Semra Ay Hülür de bir konuşma yaparak, kadına yönelik şiddetin, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen coğrafi sınır ekonomik gelişmişlik, öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak görülen toplumsal bir sorun olduğuna işaret ederek, 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanun ile şiddete uğrayan ve veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların ve aile bireylerinin tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları hatırlattı.

Şiddete uğrayan bireylerin nereden yardım alacaklarını bilmeleri, bu durumla mücadele etmeleri açısından önemli olduğunu hatırlatan Hülür sözlerini şöyle tamamladı: “Bu kapsamda Ordu Valiliği İl eylem Planı çerçevesinde, Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un yayımladığı genelge doğrultusunda, kurumlar arası işbirliği ile düzenli eğitimler ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Bu doğrultuda duyarlılık oluşturmak amacıyla hazırladığımız programa teşvikleriniz için bir kez daha teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından, Orduspor Kadın Futbol Takımı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan kadınlar arasında futbol müsabakası yapıldı.

Editör: TE Bilişim