Ordu’nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde  en işlek cadde olan Süleyman Felek Caddesi'nde sokakta müzik çalarak harçlık toplayan bir grup üniversite öğrencisi, çevreyi rahatsız ettikleri gerekçesiyle OBB Zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi.
Olay dün öğle saatlerinde Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydana geldi. Çeşitli şehirlerden okumak için Ordu'ya gelen ve burada da belediyeden izin alarak kendi imkanları ile sokak müziği yapıp para kazanmaya çalışan üniversite öğrencileri yine her zaman olduğu gibi bugün de öğle saatlerinde Ordu Ticaret Borsası önünde gitar ve kemençe çalıp şarkı söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri üniversite öğrencilerine  “şikayet var” diyerek müzik yapmaları engellendi. Ellerinde belediyeden aldıkları izin belgesini gösteren üniversite öğrencileri zabıta ekiplerini ikna edemedi.  Haklarında şikayet olduğunu tekrarlayan ve öğrencilerin enstrüman çalıp şarkı söylemesini engelleyen zabıta ekiplerine Ordulu vatandaşlardan da tepki gösterdi.

“bırakın da müziklerini çalsınlar”

Müziğin evrensel bir şey olduğunu söyleyen Ordulular ailesine yük olmayıp hem müziğini icra eden hem de Ordu sokaklarına renk katan öğrencilere müdahale edilmesini yanlış bulduklarını söyledi. Gençliğinde yaşayamadıklarını öğrencilerle yaşamaya başladıklarını ve İstanbul, İzmir gibi metropol şehirlerde görmeye alışık manzaraları artık Ordu’da gördükleri için mutlu olduklarını dile getiren Ordulular zabıta ekiplerine “çocuklar bırakın da müziklerini yapsınlar” diye tepki gösterdi. Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim