Aybastı’nın birçok mahallesinde kar sularının erimesinin ardından heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle bazı fındık bahçelerinde ve yollarda hasar oluştu.

Aybastı Belediyesine bağlı ekipler, heyelan sonucu kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin gerekli çalışmalara başladığını söyledi.

İlçe genelinde birçok mahallede toprak kayması ve sel yaşandığını söyleyen Geçtan, “Hava sıcaklıklarının ani bir şekilde yükselmesi ile birlikte beklenenden daha kısa sürede eriyen kar ve suya doyan toprak ilçemizin hemen hemen her bölgesinde heyelan riskini en yüksek seviyeye çıkarmıştır. Günübirlik aldığımız toprak kayması ihbarlarına karşı ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürmekte, heyelan oluşan alanlara anında müdahalede bulunarak ulaşım yollarımızı açık tutmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın heyelana karşı duyarlı olmalarını, tehlike arz eden hallerde belediyemize ihbarda gecikmemelerini rica ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim