Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2022 Yılı Ana Kararnameleri'ne ilişkin çalışmalar, 19 Haziran 2022 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlandı. Kararname ile yurt genelinde 5 bin 426 hakim ve savcının, 33 ilin başsavcısının ve 351 yerel mahkeme üyesinin yerleri değişti. Peki Ordu'da ve ilçelerde hangi isimler değişti? İşte ayrıntılar...

ORDU

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirilirken, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak da Ordu Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Ordu Cumhuriyet Savcısı Durali Karaca Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na, Ordu Cumhuriyet Savcısı Adnan Yazıcı Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği'ne, Ordu Cumhuriyet Savcısı Fedai Tekten Konya Cumhuriyet Savcılığı'na, Ordu Cumhuriyet Savcısı İsa Büyük Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Ordu Cumhuriyet Savcısı Resul Ekrem Bozkurt Çiftlik Cumhuriyet Savcılığı'na, Ordu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özmen Çekerek Cumhuriyet Savcılığı'na, Ordu Cumhuriyet Savcısı İsmail Yıldızlı ise Dazkırı Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Trabzon Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, Kovancılar Cumhuriyet Savcısı Aytaç Arslan, Özalp Cumhuriyet Savcısı Veysel Kaya, İspir Cumhuriyet Savcısı Ahmet Bayrak, Arpaçay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Demir, Bismil Cumhuriyet Savcısı Uğur Korkmaz, Edirne Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Derme Ordu Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Ordu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Akbulut Samsun Hâkimliği'ne, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yakup Taşlıova ise Ordu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

Bitlis Hâkimi Çiğdem Koçoğlu, İspir Hâkimi Selin Alkan, Nurdağı Hâkimi Fatih Aykul ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Hasan Kaya Ordu Hâkimliği'ne atandı. Ordu Hâkimi Sabiha Büyük Kızıltepe, Ordu Hâkimi Ebru Reyyan Dönmez Altınözü, Ordu Hâkimi Berna Evran Dinar, Ordu Hâkimi Elif Sarıyüce ise Çayıralan Hâkimliği'ne atandı.

Ordu Adliyesi'nde görevli Ordu İdare Mahkemesi Başkanı İlter Amil, komşu il Giresun'a gidiyor. Giresun'un yeni İdare Mahkemesi Başkanı İlter Amil oldu.

Ordu İdare Mahkemesi üyelerinden Mahmut Samet Demirtaş İstanbul İdare Mahkemesi Üyeliği'ne, Yavuz Sever, Bahadır Salman ile Namık Can Giresun İdare Mahkemesi Üyeliği'ne, Aydın Kara Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği'ne, Ahmet Yapıcı Ankara İdare Mahkemesi Üyeliği'ne, Emine Kırbaş İstanbul İdare Mahkemesi Üyeliği'ne ve Esma Gül Şeker Danıştay Tetkik Hâkimliği'ne, Ordu Vergi Mahkemesi Üyesi Meltem Korkmaz ise İstanbul Vergi Mahkemesi Üyeliği'ne atandı.

AKKUŞ:

Akkuş Cumhuriyet Savcısı Hande Aslan Tarsus Cumhuriyet Savcılığı'na, Sakarya Cumhuriyet Savcısı Emre Gür ise Akkuş Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Akkuş Hâkimi Zekeriya Taşan ve Meryem Canpolat Lüleburgaz Hakimliği'ne, Bursa Hakimi Şenol Şimşek de Akkuş Hakimliği'ne atandı.

AYBASTI:

Aybastı Cumhuriyet Savcısı Tarık Furkan Yıldırımhan Kızılcahamam Cumhuriyet Savcılığı'na, Aybastı Hâkimi Ahmet Bozuklu Mustafakemalpaşa Hâkimliği'ne atandı. Sakarya Hakimi Elvan Akkaya Azat ise Aybastı Hakimliği'ne geliyor.

FATSA:

Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı'na atanırken, İslâhiye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale de Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Aynı zamanda Fatsa Cumhuriyet Savcısı Şaziye Ayyıldız Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na, Fatsa Cumhuriyet Savcısı Şahin Özdemir Konya Cumhuriyet Savcılığı'na, Fatsa Cumhuriyet Savcısı Nedim Yahşi Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atanırken, Andırın Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karaca ile Ergani Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Tanrıverdi Fatsa Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Fatsa Hâkimi Orhan Kurtoğlu Mardin Hâkimliği'ne, Fatsa Hâkimi Tunay Yıldırım Kahramanmaraş Hâkimliği'ne, İslâhiye Hâkimi İrem Ercan Kale ve Develi Hâkimi Alev Şenol Fatsa Hâkimliği'nde görev yapacak.

GÖLKÖY:

Gölköy Cumhuriyet Savcısı Sıla Bektaş Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı'na, Gölköy Hâkimi Emre Şahan Devrek, Mersin Hâkimi Gözde Timuroğlu ve Konya Hâkimi Selin Ceren Buhur da Gölköy Hakimliği'ne atandı. Gölköy Hâkimi Özge Doruk Salihli Hâkimliği'ne yine Gölköy Hâkimi Timur Yalçın da Batman Hâkimliği'ne atandı.

GÜRGENTEPE:

Gürgentepe Cumhuriyet Savcısı Seyithan Özdemir Pasinler Cumhuriyet Savcılığı'na atanırken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Kadir Uçan da Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Ayrıca Gürgentepe hâkimlerinden Tamer Levent Adıyaman'a, Meryem Özşan ise Batman Hâkimliği'ne atandı. Kayseri Hâkimi Güzide Ağdere Yılmaztürk ile Tavas Hâkimi Gökçe İrem Yılmaz Gürgentepe Hâkimliği'ne atandı.

KORGAN:

Korgan Cumhuriyet Savcısı Alican Köşger Pozantı'ya giderken, Kütahya Cumhuriyet Savcısı Kamil Ünal ise Korgan Cumhuriyet Savcılığı'na geliyor. Korgan Hâkimi Özge Erdal Bakırköy Hâkimliği'ne atanırken, Beypazarı Hâkimi Fatih Çetin de Korgan Hâkimliği'nde görev yapacak.

KUMRU:

Kumru Cumhuriyet Savcısı Selime Özsever Ezine Cumhuriyet Savcılığı'na atanırken, yerine Mersin Cumhuriyet Savcısı Abdullah Akbaş geliyor. Kumru Hâkimi Osman Gazi Gökdemir Kâhta'ya, Semiha Saygı ise Ergani Hâkimliği'ne atandı. Mersin Hâkimi Samet Can Bayram ile Kırıkkale Hâkimi Özge Tekin ise Kumru Hâkimliği'ne geliyor.

MESUDİYE:

Mesudiye Cumhuriyet savcılarından Gökhan Arıkanlı Akşehir'e, Hüseyin Anık ise Ergani Cumhuriyet Savcılığı'na gidiyor. Gebze Cumhuriyet Savcısı Burak Bayrak ile Konya Cumhuriyet Savcısı Ahmet Beydilli de Mesudiye Cumhuriyet Savcılığı'nda göreve başlayacak. Ayrıca Bursa Hâkimi Büşra Erdoğan Çiçek, Ankara Batı Hâkimi Gülşen Yalçın ve Konya Hâkimi Esra Yiğit de Mesudiye Hâkimliği'ne geliyor. Mesudiye hâkimlerinden Mustafa Eren Dereli Adıyaman, Habip Akın Kolukırık Gölbaşı (Adıyaman) ve Adem Uysal da Elmalı Hâkimliği'ne atandı.

PERŞEMBE:

Perşembe Cumhuriyet Savcısı Sefa Aygün, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na gidiyor. Yerine Develi Cumhuriyet Savcısı Cihan Bayrakcı Perşembe Cumhuriyet Savcısı olarak geliyor. Ayrıca Perşembe hâkimlerinden Mehmet Ali Kıztanır Emirdağ, Halil Kozanoğlu Osmaniye'ye giderken Erzurum Hâkimi Nilay Taşlıova ile Ayancık Hâkimi Gülsüm Merve Kuruca da Perşembe Hâkimliği'nde geliyor.

ÜNYE:

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş Sinop'ta Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapacak. Yerine ise Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı atandı. Ünye Cumhuriyet Savcısı Koray Çakmak Bursa'ya, Sinan Güzel Gebze'ye, Hakan Tunahan Arık İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak İstanbul'a atandı. Silopi Cumhuriyet Savcısı Burak Akbaş ile Ulus Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yavuz İmaloğlu da Ünye Cumhuriyet Savcılığı'na geliyor.

Ayrıca Ünye Hâkimi Ali Buğra Gün Sarıveliler Hâkimliği'ne, Ünye Hâkimi Nuray Çakmak Bursa Hâkimliği'ne, Ünye Hâkimi Zehra Göksu Tercan Hâkimliği'ne, Varto Hâkimi Ömer Faruk Yanık, Sarayönü Hâkimi Çiğdem Açıkmeşe ile Ermenek Hâkimi Ayşegül Terzi de Ünye Hâkimliği'ne atandı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim