Giresun’da 13 Mayıs Cuma günü 2 polis memuru iki tane genç çocuğun Giresun Çıtlakkale sahilde kayalıklarda öpüşme videolarını çekmiş, o görüntüleri sosyal medyadan paylaşmışlardı. Videonun paylaşılması sonrasında genç kızın kendini astığı iddia edildi.

Bu olay sonrası gelen tepkiler üzerine polisler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını belirten Giresun Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde:

Giresun'da deniz kıyısında meydana gelen bir olaya müdahale sırasında kayda alınan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

13. 05. 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca görevlendirilerek idarî tahkikata başlanılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim