Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Türkiye’nin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve onların yanında yer alan, destek veren ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Tarihi süreçte Osmanlının son dönemlerinde Batılı güçler Osmanlıyı dağıtmak, yıkmak, ele geçirmek için uğraşmışlardır. Bu süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Akif gibi simalarda bu ülkenin, bu milletin yok olmaması, ayakta kalması için coğrafyasıyla insanıyla bir arada yaşaması için canla, başla, aşkla, bütün benlikleriyle varlıklarını ortaya koymuşlardır. Bir milleti millet yapan geçmişinden aldığı değerlerle gününü doğru okuması ve geleceğe yönelik bir hedef koymasıdır. Geçmişinin temel ilkeleriyle yoluna devam eden milletler uzun süre ayakta kalmışlardır. Her dönemde milletleri dinamik tutan onlara manevi, ahlaki ve dini değerleri aşılayacak olan Akif gibi simalara ihtiyaç vardır. Bu bağlamda geçmişimizde milletimize hizmet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bütün geçmişimizi rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.
Programın devamında Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında dinleyiciler bilgilendirilirken bölüm öğrencileri tarafından da Akif’in seçme şiirleri seslendirildi.
Program programda emeği geçenlere teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi. Haber Merkezi 

Editör: TE Bilişim